• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
timo1 - специалист
Аз съм с Етем с прекъснат термомост,доволен съм.
Неискате да признаете че пластмасата си е пластмаса :-D
VLADO66 - майстор
timo1 написа:
Аз съм с Етем с прекъснат термомост,доволен съм.
Неискате да признаете че пластмасата си е пластмаса :-D
Моята пластмаса е перфектно копие на дърво от тази която има EDI,въпрос на вкус.Имам и алуминиева в апартамента,нямам с нея никакъв проблем но някакси не ме кефи,плюс това трябваше да се гърбя да и правя върешни первази от варовик за да добие вид.
pavkatay - майстор
Аз искам снимки на 'остаряло' ПВЦ. 'щото и най-смотаните профили сигурно ще надживеят собственика си,ако всичко е направено както трябва.
Честно казано в апартамета са REHAU (заварено положение от строител и едва ли са best in class) и има мнооого конденз.
Също така в затворено положение дръжките никога не могат да застанат в посока 18.30 (както трябва)...
Зимата духаше сериозно от вратите на терасата. Дойде един майстор, който ги настрои и сега са ОК, но това не спря конденза, а манипулацията струваше 50 кинта за 20 мин работа (да не правя сравнение коя професия таксува по този начин)
С една дума - не съм впечатлен и ако бях дал пари на фирма да ми постави тези профили вероятно щях да им троша сол на главата...
Все пак - да кажа отново - дограмата е поставена от строителя на блока.
Lorenzoline имат нашите и са доволни - отваря се като сейф
Та затово и исках да чуя други мнения
pavkatay - ще ти пратя в Събота снимки на доста бързо пожълтяло PVC
estqwerty - специалист
в бедна държава живеем - миналата зима донесоха скрападжийски рехау от германия - някой немец си е сменил прозорците с по-добри, смениха се малко механизми и стъклопакети и се монтира отново. профила не беше мръднал ако не се лъжа датите по него бяха от края на 80-те.

за лекото мерене - да минус е. има разлкика колко тежи профила - лесно се вижда колко материал има вкаран. то при всичко е горе долу така гледат се килограми : климатици, захранвания и пвц и алуминиеви профили е по-добре да си тежат на мястото :)

колкото за конденза - ако е на стъклото е ок - можете да си го смените с по-добро, ако е на пвц профила щото може да има и там - пак ок сменяте и джама и пакета и ще се оправи. после обаче влагата ще се лепне на следващото най-студено място за това повечко проветрение.

та като отиде работата на рехау - сложи си едно geneo и гаранция няма да съжаляваш. след 20-тина 30 години ще го монтираш на вилата на село и готово.
http://www.rehau.com/BG_bg/bau/Fenster- ... ersysteme/
  • 1
  • 2

Тема "Дограма за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: