• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
radius написа:
Че как, отдел "Доставки" е сериозен.

Сега кажи, че не се прави с такава.

Днес проверих в дълбочина - масово 2см, до 3 и на едно място 4. Но може и "сондата" ми да заклинва, а истината да е по-жестока.
Нищо и няма прави я както си решил.
radius - майстор
По конструкционния въпрос: днес ще водя конструкторката да огледа.
По водния въпрос : този препарат, който Владо предложи, пишат изрично да се уплътни отдолу, ако течността преминава през цепнатината. При мен е така, пробвах с вода. Ще обработя повърхностно цепнатините с Ceresit Flextec FT 101 и отгоре ще мина с Хидрозол например. Чудя се дали да слагам и ХИ лента или мога да мина само с намазване или евентуално да добавя и армираща мрежа. Около 20м е общата дължина на цепнатините.
VLADO66 - майстор
Напълни цепнатините с хидрозол и после шпакловай отгоре с по-гъсто.Може и да сложиш армираща мрежа/за топлоизолация/ на ленти по 20см. ширина.FT 101 е безсмислено да го ползва, а и няма да ти напълни фугите докрай,пък и над него няма да държи шпакловката.
radius - майстор
Мерси за акъла, точно навреме.
Казваш да шпакловам с по-гъсто. Ако се маже с четка трябват 2 ръце или има и други съображения да е по-гъсто.
VLADO66 - майстор
Първата ръка ще си я минеш рядко да запълни фугите добре,след което слагаш мрежата и минаваш отгоре с по-гъсто да я покрие.
radius - майстор
Днес идва конструкторката и смята, че не са отскоро пукнатините. Няма какво да направя, освен да се надявм да е така.
Минах 2 ръце с Хидрозол (егати скъпия :x ), като не сложих мрежа. Първата ръка напряко на цепнатините, втората надълго. Не знам 5-6см тясно ли е, но така го направих. Така или иначе ако слегне още, нито мрежата ще задържи плочата, нито по-широко намазаното.
Прикачен файл:
IMG2355.jpg
Много лепкав се оказа тоя Хидрозол, омазах се стабилно и после няма махане.
  • 1
  • 2

Тема "Слегнала плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: