Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
pif4o - специалист
Благодаря колега, формата им за контакти е малко странна, да бяха оставили един телефон за връзка поне, но пък да се надявам че си четат пощата :) Открих също така и тази фирма, предполагам това е същата или подобна технология http://geostabil-bg.com/index-4.html тези маи инжектират някъв цементов разтвор до колкото разбирам, не знам кое ли ще е по подходящо за мен, все още издирвам и инжинер да каже какво е наи добре да се прави, но при тези технологи с инжекциите хич не ми се мисли за варианта със копане на стъпки. Някои от вас виждал ли е тази технология каква работа върши , гледам онея в саита чак имат снимки как повдигат пропаднали подове, че то тва е прекалено хубаво да е истина, да не се окаже като наколенките на доктор ливаин, днеска го повдигне утре пак пропадне :). Много ще се радвам ако някои запознат с тези "инжекции" напише едно мнение.
rendo - специалист
Чакай чакай чакай .... недей влизай в размисли и страсти - това е все едно преди да си отишел на лекар да се чудиш дали с инжекции или с операция ще се излекуваш .....

Пак ти казвам - недей твори самостоятелно - първо може да не направиш нищо защото може да работиш не в правилната насока - след това може да ти излезне в пъти по скъпо ....

хипотетично - ако някоя подземна река е сменила пътя си и е подкопала - тея с инжекциите ще има да си инжектират докато им ум зайде - а ти да си плащаш докато ти ум зайде :wink:

Строителния инжинер ще ти каже какъв е проблема - и какво трябва да се направи - от там насетне кой как какво ще прави е друга бира - въпроса е да знеш какъв е проблема и на какво се дължи ...
pif4o - специалист
Няма колега, и през ум не ми е минавало да правя нещо на моя глава, ако се зачетеш в постовете поне на 3 места споменавам че още търся инжинер за оценка на ситуацията и за "рецепта". Слушам и изпълнявам съветите Ви :). Когато доиде човека, прецени ситуацията и каже: "Ще правиш инжекции или ще копаеш дупки" тогава чак ще търся кои кво що.
А за методите питам щото съм принципно любознателна личност и когато се сблъсквам с нещо ново се опитвам да разбера всичко за него. А не че ще викна утре фирмата с инжекците да дупчат :) Не очаквах че толкова трудно ще намеря специалист, на 2-3 ма които звънях казаха че не са компетентни в тази област и уж чакам да ми пратят телефони на свои колеги, та ще видим.
nabi - специалист
да не се окаже че твоята захранваща тръба се е спукала някъде и копае с времето дупка неиде краи къщата
puh4 - специалист
Колегата Наби може да е прав, бил съм свидетел на на такова нещо.
VLADO66 - майстор
Това може да стане ако не си плащаш водата,иначе ще се ззбележи по парите и фактурите' :)
pif4o - специалист
Ами мислъл съм си и за това но като погледна водомера не се върти грам, дори като ни е нямало няколко дни не е помръдвал. Пак ще го погледна че тея 2 месеца не е гледан ни от мен ни от инкасаторката.
п.п. сега гледах водомера и шахтата дет е баш до пукащата се стена, ама в шахтата си е сухо, водомера не помръдва, предполагам ако тече някъде на около в шахтата пръста би трябвало да е влажна.
pif4o - специалист
Такааа ето какво ми отговориха от едната фирма дето се занимава с стабилизиране на основ.

Здравейте г-н *******
Обсъдихме вашия проблем с колеги инженер-конструктори, запознати с възможностите на нашата технология и всички смятаме , че приложението й във вашия случай – зидани каменни основи, липса на колони и стоманобетонови плочи – няма да гарантира нужния ефект и качество.

Желаеме Ви успех в решението на проблема.
Поздрави СД „*******"

Ако не друго поне са честни. И ся ко праим, аз още търся инжинер конструкотр де, до сега съм питал 4-5 и всички казват не сме компетентни по тази част, е гати, маи няма компетентни. Но щом тея с тая технология казват че не става значи и другата от линка по горе пак няма да е полезна, и маи отиваме на копането на дупки сигурно и бетон, мамка му. Няма да е леснааа. Но пак се връщаме на инжинера дето липсва :)
BLUEPUPIL - майстор
Въпреки ,че основите са широки 60см а стените 38см, теглото от трите плочи идва малко множко при положение ,че дори и в ъглите няма колони. А колкото до строителните инжинери които ти отказват -не се чуди. Укрепването на сгради е много трудоемко и изисква висока квалификация.Хората в България ,които могат разработят план за укрепване на сграда не са никак много.
housedoktor - майстор
Типичен пример за отслабване на основите .Ще се спра малко по подробно ,но по късно.Слагани ли са маркери за да се провери дали е активна пукнатината?

Тема "Стената не спира да се пука въпреки мерките." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: