• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miliad - майстор
Триплекса/"ламинирано стъкло" е точното име/ в случая ще е две стъкла по средата с фолио.
Стъклопакета може да е /триплекс+единично стъкло някакво/ или /триплекс+триплекс/- това зависи от твоите нужди и финанси.

Виж пример:
T33.1K+T44.1
T33.1+T33.1 Mat
T33.1+4B
T44.1+6K

Няма да ти ги разшифровам :-D
prascho - майстор
Тази комбинация би трябвало да означава:

T33.1+4B - триплекс с код 33.1 /явно показател.../ в комбинация с бяло стъкло 4 мм.

Фирмите за ПВЦ дограма дали работят с триплеск или трябва да си го поръчам отделно. Колко е скъп триплекса вграден в стъклпакет с още едно стъкло?
VLADO66 - майстор
Работят с триплекс.И едно фолио за стъкло ще свърши същата работа.
prascho - майстор
Ще ме насочители към фирма занимаваща се с изготвяне на дограма и монтаж на профил Саламандър в град София? Ще се радвам ако е коректна и читава :-D .
prascho - майстор
Днес ще ходя до фирма "Алсистемс" за оферта, че стана време да се прави преградата. Мненията в нета са противоречиви, като за всяка фирма. Притесняваме, че най-скорошните са от 2012 година.

"http://www.alsystems.bg/page.php?n=2421&SiteID=211"

Дали някой може да даде инфо от първо лице? Като гледам изборът в нета не е голям..."Алсистемс, Ника, СААВ.."

Поздрави.
prascho - майстор
Да Ви споделя:

1. С ПВЦ профил Саламандър цяла каса не можело да се направи 150х240см. /не могло да се качи, много тежало, монтажниците нямало да го изпълнят :shock:. При предложение да се качи през балконска врата в насрещната стая с размери 200х70мм категорично ме погледна и каза "това е невъзможно, няма да мине!" /Предложих вариант 2, като вратата и крилото ще са две различни каси с обединение по-средата .По средата ще имам рамка от 15мм профил /2х76мм/.
2. Нямало обков, който да отваря двете врати тип хармоника /Едната да е постоянно застопорена и при нужда да се отваря/ :?
3. Вариантът бил тип балконска врата само с дръжка и заключване отвътре. Отвън без заключване :shock:
4. Цената на две рамки от по 100х240см + 50х240см; в комбинация с две стандартни панти и една дръжка с 2D прифил; еднокамерен стъклопакет закалено + бяло е около 1200 лв с цвят :?

Решение на заключването /т.3/ е тип входна врата с цена по две.
По-евтино решение с алуминиев профил от 40мм с две уплътнения с термомост..

Мнение?

П.П. Към дърводелец ли да се обръщам и аз не знам :? Леко съм шокиран. Оказва се, че дървото е по-гъвкав материал от пласмасата..... :shock:
EDI - майстор
Прасчо, давай от дърво.Майстор с душа, сърце и умели ръце може да направи страхотно изпълнение по твоето задание.Само да го намериш.
prascho - майстор
Бях с впечатление, че с дървен стъклопакет ще ми излезе доста по-солено от едно ПВЦ. Лошото е, че кадърен майстор в днешно време трудно се намира :sad: . Вярно, че преградата ще е отвътре, но е хубаво да бъде направена като хората с необходимата степен на шумоизолираност между етажите.

П.П. Имам негативен опит с преградната врата пред външното фоайе на къщата ни. Тогава ни взеха доста пари пък резултата след 5-тата година е трагичен. Навярно лаковете, които са ползвали са за вътрешен монтаж. Едва около 40 мм е пакетът и се нацепи здраво отвън след втората зима. :cry:
EDI - майстор
Аз затова казвам, че трябва свестен майстор, не някой, който работи само плоскости, а с масивно дърво два пъти в годината.Има хубави сухи трислойни слепени профили за дограми, намират се вече почти навсякъде.Лакове също има много добри, издържат с години дори на външни условия - аз пак ще посоча лаковете на ДУФА в тази насока и личния ми над 10 годишен опит с тях.2400Х1500 изобщо не е някакъв необичаен размер за изпълнение с дърво, това дори в домашната ми работилница ще го направя, колкото и да е тясна, да не говорим в някоя истинска работилница.Може да стане нещо много красиво и функционално, но си трябва око и ръка.А за майсторите си прав, рядко се намират.
prascho - майстор
здравейте,

Днес направих втора консултация. Вариант с ПВЦ отпада. Обков тип хармоника не разбрах точно дали няма или е много скъп...но не си заслужавало с ПВЦ профили. Това, което ми предложиха е алуминиев профил на Екзалко с термомост. Видях един ъгъл и не изглежда никак зле. След 50 минутна консултация /женицата беше доста разговорлива/ се оформиха две възможности:

1. Рамка от алуминии 150х240см с една отваряема врата от 100см; стъклопакет две слепени стъкла с фолио + въздушна междина + бяло стъкло. За цвят около 200-300 отгоре.

2. Перпендикулярно разположена рамка с площадка след стълбището. В този случай долния профил ще е 1,5-2 см. Някой по-рано в темата спомена за тази възможност. По-добър вариант от гледна точка на безопасност при качване и слизане по стълбите. Стъклопакетът може да не е с триплекс а обикновени две бели стъкла.

Ценово жената представи нещата твърде размито. Държат да се направи оглед и след това се съставяло конкретно предложение. В моят случай ме посъветва да заложа на белия цвят. Огледът платен :) .

И така голяма дилема. ПВЦ-то отпада. Не знам този профил 'Ехalco', колко го бива /каква шумозащитеност и топлоикономичност ще има/. Найстина с площадка е по-разумно. В този случай алуминия май е по-евтиното решение от дървото. Ако е с площадка то може и да се направи от ГК с вата и да се остави една врата...ама ще е тъмно!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Отделяне на коридор от стълбищна клетка - преграда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: