Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
muhtarov - специалист
Това са ми разходите на мен до момента.
някои от малките суми може и да съм изпуснал, ВиК горе долу толкова. Чакам една промяна и отивам да подпиша протокола за извършени СМР.

в тези разходи са само по документация и институции.
не броя разходи за имот, нотариуси и други, разходи за закупуване и инсталиране на кабел, прокопаване и други неща които сам правя а после стават собственост на институциите.

ЗП 147м2
РЗП 340 (маза + два етажа) без веранда(28м2)

Прикачен файл

razhodi.jpg
vsterev - специалист
Не съм специалист, но 50 см. основи в земята и 50 см. над земята ми звучи като виц, освен ако не искаш къщата да се движи свободно от единия до другия край на двора. Отделно пък 13000 лв. също не е реална цена, нека арх. Цилков да се изкаже той е доста по подготвен. За сведение имам познат, който строи това лято за 120 кв.м. до кота "нула" -фундаменти и плоча му излезе ако се не лъжа над 23 000 лв. /без да се прави мазе/, а ти смяташ за 13 000 и покрива да вдигнеш. Казвам ти не да се заяждам, а да добиеш наистина представа за реалните цени. Реалната сума според мен е твоята по четири.
muhtarov - специалист
vsterev написа:
Не съм специалист, но 50 см. основи в земята и 50 см. над земята ми звучи като виц, освен ако не искаш къщата да се движи свободно от единия до другия край на двора. Отделно пък 13000 лв. също не е реална цена, нека арх. Цилков да се изкаже той е доста по подготвен. За сведение имам познат, който строи това лято за 120 кв.м. до кота "нула" -фундаменти и плоча му излезе ако се не лъжа над 23 000 лв. /без да се прави мазе/, а ти смяташ за 13 000 и покрива да вдигнеш. Казвам ти не да се заяждам, а да добиеш наистина представа за реалните цени. Реалната сума според мен е твоята по четири.
13 000лв само документацията :)
boqnkov - специалист
Колега, моля те за малко повече инфо относно основите 120 кв. и 23те хиляди лева за тях, защото и мен ме чака подобно начинание и направо си ме стресна.
PIP - майстор
116м2 основи/първа плоча 55м3 бетон по спомени, армировка около 600лв, арматурата за основите не знам колко понеже бях предплатил желязото в арматурния цех и фирмата строяща къщата си поръчваше и теглеше колкото и каквото трябва и не съм следил. Работа до първата плоча 6х.лв.
Последна промяна от PIP на чет фев 13, 2014 1:25 am, променено общо 1 път.
Tsilkov - майстор
Основите гълтат най-много бетон - всичко е чиста геометрия. 120 вкадрата къща с приемрен размер 14Х8,5 метра. Ако приемеш най-елементарния вариант ивици имаш (14,5+8)*3 (защото ивиците не са само по периметъра) = 67,5 метра ивици. По закон основите са на минимум 80 см вкопани ама заради дори минмален наклон и почви аз не съм виждал по малки от 1 метър. Те са широки 25 см и в дъното стават 70 на 50. С подложния бетон си ствавт 0,5-0,6 кубика за всеки метър ивица. 38 кубика бетон само за основите. 120 метра плоча Х 12 см = 15 кубика. Има и технологични фери при наливане до началната плоча си на 55 кубика. 55 *110 лева = 6000 лева. Още почти толкова за армировка и става 12 000. Маисторите искат 25*120 (за основите) и 30*120 (за отгоре) и там идват едни 4-5 к лева. Малко изкоп, малко ВиК тръби, водоемрна шахта, малко изолация, ограда, фургон и технически, табло за временен ток, трасиране от геодезист, технически и хоп - 20 000 лева. Ако си на наклонен терен нещата се завишвавт с едни 20-60%. Хубавата новина е че нагоре от нулата грубия строеж вече е значително по-евтин и лесен.
zayko_bayko - специалист
В крайна сметка 35000 лева /заедно с покрива/ ще са достатъчни на bisermonov ?
Tsilkov - майстор
Някъде там, дори може и с по-малко да мине. Зависи какво брои в тия пари и какъв му е терена.
VLADO66 - майстор
zayko_bayko написа:
В крайна сметка 35000 лева /заедно с покрива/ ще са достатъчни на bisermonov ?
Ако се ползват контейнери за скелет http://www.homedit.com/22-most-beautifu ... ontainers/
vsterev - специалист
Ако се вмести в 35 000 ще е късметлия и ще трябва да почерпи. Владо той и този фургон струва бая пари с обзавеждането може и на повече да скочи :) Е не ми се вярва да влезе с 35 000 до покрив - от основите има зидария, колони, пояси плоча или дървена конструкция и най отгоре керемиди или ламарина - ако минсе само с 15 000 ще трябва да черпи. Те само материалите са толкова !

Тема "Груб строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: