• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dolli - специалист
Махаш пръстта и почистваш добре. Между гредите/паянтите слагаш дебела вата, а може и от тази каменната на плочите, ако не ти убива много на джоба. Отгоре изпъваш от дребната рабицова мрежа, презастъпваш я и я наковаваш нагъсто върху гредите, подгъваш и отстрани, абе изобщо го "ощупваш" отвсякъде, където има отвор, така че плъха да не може да се вмъкне в "сандвича". И вече съвсем за разкош, ама не е задължително :wink: - отгоре върху мрежата можеш да си наковеш плоскости или дъски за да може да стъпваш спокойно като се качваш. Хем леко и не тежи на къщата, хем може и от сам човек да се направи.
gechev - специалист
VLADO66 написа:
300-350кг/м3 gechev ще каже най-добре/нали го произвежда/.
450 кг/м3 готов за полагане. Не знам дебелините какви са. Това е ако ще има някъкво натоварване. Приготвя се като суха смес, която на обекта се смесва с вода и се разбърква.
ZMeyGorianin - майстор
gechev три бързи въпроса:

-четох в руски сайт, че този материал може лесно да се обработва след втвърдяване-реже, стърже. Това не го ли прави неподходящ за моя случай-защита от плъхове-гадовете ръбат оловни тръби?!

-каква трябва да бъде основата-може ли да се полага, както е при мене върху пръст или греди и летви?

-каква е цената на м3 и може ли да се работи в затворени помещения без вентилация?
Caxo - специалист
Според мен при гредореда колкото е по-леко е по-добре... Изхвърли пръстта сложи паропропускливо фолио, вата(перлит) и отгоре затвори с нещо, като ОСБ. По края разстоянието между гредите до "иззидай" с тухли единички и вароциментов разтвор. ОСБ-то трябва да го обкрайчиш по периферията с метален Г -профил. Това от което трябва да се водиш е, че мишките могат да започнат да гризат САМО от ръбче ! Не виждам смисъл да си усложняваш живота с цимент... Освен това той-влошава топлоизолационните качества на перлита, става по тежко...
ZMeyGorianin - майстор
Няма как да вкарам ОСБ-то. Отвора на капандурата е 50/50 см.
shotik - майстор
Опитай първо с един такъв капан,ако ги изтребиш.може да не се налага ремонт:

http://besurvival.com/wp-content/upload ... trap-4.jpg

Над кофа с вода се връзва тел,която е прекарана през кутия от бира или бутилка от кола.Намазват се с нещо ,привличащото мишките/топено сирене,какаово масло или нещо друго/ и се прави нещо като "рампа " за да се качат и щом стъпят на кутийката ,падат във водата и се давят.Така не се налага презареждане на капана и може да не се наглежда няколко дни.
ZMeyGorianin - майстор
Идеята е хитра! Аз съм ги изтребвал многократно, но след време идват други... Особено зимата, когато няма храна навън! Този начин поне ми спестява качването за проверка и зареждане на капаните поне за седмица.
shotik - майстор
Зимата ще сипеш и малко антифриз ,за да не замръзва ! :-D :shock: :? :rolleyes:
gechev - специалист
ZMeyGorianin написа:
gechev три бързи въпроса:

-четох в руски сайт, че този материал може лесно да се обработва след втвърдяване-реже, стърже. Това не го ли прави неподходящ за моя случай-защита от плъхове-гадовете ръбат оловни тръби?!

-каква трябва да бъде основата-може ли да се полага, както е при мене върху пръст или греди и летви?

-каква е цената на м3 и може ли да се работи в затворени помещения без вентилация?
Затварял съм плъх между тухли и нищо не направи за 3-4 дена. Имаме и много построени къщи по селата но досега нямам информация за пробит от мишки полистиролбетон. Иначе си играят със стиропора, а във ватата си правят гнезда.
За какво ти е тази пръст? Махай я. само тежи на дървенията. Върху летвите сложи найлон и наливай полистиролбетона. Много клиенти така процедират.
Цената я има в сайта, за хора от форума правя отстъпки. :roll:
8180 - майстор
Гечев,
Ако обичаш да ми припомниш - сигурно и на питащият ще е от полза.
Готовата смес можеше ли да се бърка "Направи сам" или искаше нещо по-специално?
  • 1
  • 2

Тема "Заместител на ватата като изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: