• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Е що пък с дърва-има толкова хубави пелетни камини :wink:
molt - специалист
Благодаря за отговорите/съветите :)

ArturDent гипсокартона няма ли да е по-лесното и евтина решение /всеки спестен лев си е бонус/.Макар, че точно от изолацията не искам да пестя.Но съм съгласен , че ако имам добра външна не ми трябва вътрешна.Нещо обаче което забравих да каже /то се вижда от скицата/ е , че парцела е на две улици до два магазина работещи до 12:00 вечерта.
Гипсокартон - мога са баджанака да го направим няма проблем
Хоросан - ще ми е трудно хоросан после шпакловка.А дедата няма да може и това да направи.Друго е , че не трябва ли да изчакам да улегне къщата малко преди да мажа хоросан отвътре.Или това с стари разбирания?

VLADO66 извини ме за "мързела" ми , но би ли ми предложил палетна камина, която да става за къщата.Аз също ще потърся.Имах 5 мин. и видях , че цените са от 2000лв. нагоре отделно разход на палети.Може ли малко повече информация от теб за тези камини и разхода им сравнен с камина на дърва.
Ако разбира се е удобно и имаш време.Благодаря.
Tsilkov - майстор
molt написа:
1.Изолация на пода - фибран ли да е и колко дебел?
2.Стени - мисля стиропор 8-10см. малко ли е ?
3.Стени вътрешни - гипсокартон колко дебел и да има ли вата между него и стената?
4.Преградни стени (в жълто) - гипсокартон, итонг или тухли четворки?
5.Отопление - с камина каква?И къде и какви радиатори да сложа?Да слагам тръбите в замазката или по стените?
6.Изолация на тавана - вата между гредите каква,колко?Или фибран в замазката на втората плоча?За сега мисля таванските стаи да не се правят за мен,жената и мъника на 3 месеца и един етаж стига.До 2-3 години ще почнем и него до тогава ще е нещо като склад.
7.Керемиди - керамични, метални или воалит?
....
1. Фибран или плътен стиропор EPS150/200 - което намериш по-евтино. По проект би трябвало да ти е минимум 6 см. Аз бих сложил 8-10-12
2. Нито е малко, нито много. В предвид цената на отделните елемнти на системата (шпкаловка, маизлка, труд, стиропор.....) аз не бих сложил по малко от 12-15 см.
3. Ако се спираш на гипсокартон ползвай с 10 см. щендери, пълно с вата естествено, двупластов гипсокартон, усилващи рпофили при вратите, звукопоглъщаща гума в оснвоата на щендерите..... Като човек които има вкъщи 50% тухлени 50% гипсокартоннис тени ти препоръчвам тухла дебела 25 см.
4. Виж последното изречение на 3
5. По проект. Пелетни камини бол - българските са 3500-4000 лв. а талянските 5000+ лева
6. Ако имаш намерение да позлваш горния етаж значи ще трябва да слагаш на ребрата. Пък и фибрана спрямо ватата е скъпо нещо 60 срещу 180 лева на кубик! Дебелина минимум 20 см.
7. Каквито си харесаш. Информативно керамичните излизат най-скъпо - не че това трябва да ти е решаващо.
VLADO66 - майстор
molt написа:

VLADO66 извини ме за "мързела" ми , но би ли ми предложил палетна камина, която да става за къщата.Аз също ще потърся.Имах 5 мин. и видях , че цените са от 2000лв. нагоре отделно разход на палети.Може ли малко повече информация от теб за тези камини и разхода им сравнен с камина на дърва.
Ако разбира се е удобно и имаш време.Благодаря.
Ето една темичка,стига да имаш време да я прочетеш viewtopic.php?f=10&t=35661&hilit=%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0
vitrinabg.com - специалист
Един от основните проблеми е обема на стълбището многооооо квадратура.Обикновенно архитектите казват така е не може да стане по-малко ето виж,кажи как да стане по-малко като изискванията са еди какви си.При мен имах същия проблем с квадратурата на стълбището.Голямо и освен,че плащаш на архитекта което ти е по-малкия проблем трябва и да го построиш което е много потрошена грешна пара.Има начин да стане по-малко само архитекта трябва да го иска.
Интересно ми е,че Tsilkov не коментира квадратурата на стълбището.
dadko - майстор
Може. С клинообразни стъпала. Ама икономията от тях няма да е особено голяма. Ще се съкрати една стълбищна площадка и толкоз. А самите те не са много удобни. Още повече, че ще се налага да се качват мебели и т. н. А за широчината на стъпалата- 1 м- няма накъде надолу...
Tsilkov - майстор
vitrinabg.com написа:
Интересно ми е,че Tsilkov не коментира квадратурата на стълбището.
Честно казано дори не съм гледал разпределенията.
ArturDent - Почти Безобиден
molt, първо за хоросана. По спомени ми излезе по-евтино от гипскартона. Времето за мазане и шпакловане, обаче е повече. А и щом не си сигурен че можеш да го направиш - нямаш избор.
И какво улягане - това да не е къща само от тухли. При съвременните изисквания за устойчивост на земетресения, къщата не трябва да ходи напред-назад 2-3 години и да се напуква вътре. С толкова желязо и бетон може да "хлътне" надолу с 1-3 см, но като цялостна конструкция, геометрията не трябва да се променя.
Пък и би трябвало да се копае до здрава основа, да се трамбова и т.н.
Lisko - майстор
Tsilkov написа:
Като човек които има вкъщи 50% тухлени 50% гипсокартоннис тени ти препоръчвам тухла дебела 25 см.
Като човек със 100% картон ми стана интересно какво съм загубил?
VLADO66 - майстор
Lisko написа:
Tsilkov написа:
Като човек които има вкъщи 50% тухлени 50% гипсокартоннис тени ти препоръчвам тухла дебела 25 см.
Като човек със 100% картон ми стана интересно какво съм загубил?
Акумулиращата способност на стените.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Едноетажна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: