• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
estorm - специалист
Двора е едно корито и при мн големи валежи се вдигат подпочвените води. Варианта с шахтата отпада защото ще се напълни и помпата няма къде да я хвърли. Уличната шахта в такива моменти връща и допълнително усложнява проблема. Там има възвратен клапан. Водата просто няма къде да се прати. По скоро ще се прегради от едната страна с 40м ограда за да се отбие част от идващата вода или да прави езеро извън двора. Ама това ще е напролет. Тази година за втори път двора остана под вода. Декар и половина смятайте по 50см що вода е.
При силни порои основното количество идва от северния наклон където ще изградя ограда стил бент да отклони или задържи водата. Тогава двора няма да е под вода. В такива моменти канализацията връща и дори да не е двора под вода няма да има къде да изпомпвам и изхвърлям моята. Сега кладенеца е още наравно със терена което показва, че дори толкова дни след наводнението все още имам високи подпочвени води. Де факто основите на къщата си имат дренаж и влагата в нея избива само при определени обстоятелства. Преди е нямало такова чудо каквото 2 пъти мина тази година.
Благодаря пичове спрях се за момента на винилови платнища (билбордове) ще покрия плочата за през зимата ...
И на пролет мятам покрива :)
Поздрави !
nikolovvd - майстор
estorm написа:
Преди е нямало такова чудо каквото 2 пъти мина тази година.
Приятелю, проблемът ти се нарича природно бедствие!
estorm - специалист
nikolovvd написа:
estorm написа:
Преди е нямало такова чудо каквото 2 пъти мина тази година.
Приятелю, проблемът ти се нарича природно бедствие!
Сега се нарича така защото е нещо изключително. Това което ме притеснява е, че мина 2 пъти за една година. И да не стане нещо обичайно :shock: Все пак не говориме тук за прелели реки и язовири. Просто валя както никога. Хора кажете, че утре почвам замазката. Какво да я правя като изсъхне? Нещо да мажа за хидроизолация и да сложа балатум ли или да сложа плочки? Пак повтарям - нямам височина за изпълване повече от 6см. завършено.
Честно казано ми идва да конструирам нещо като асансьор и да ги откажа от приземния етаж. Към момента съм 5 стотака назаде с изхвърлени неща и сега ще вкарвам още толкова да оправям. За картона по стените в долната част да не говорим. Влагата на места е избила и по него. Ако мухляса е тогава ще откача. Трябва всичко да сваля до едни 50см от земята и да правя цокъл с фибран и плочки. Ужас!
шоп - майстор
estorm,
да не те плаша, но старите хора са казали" където е текло пак ще тече"

Или заривай приземният етаж и качвай старите хора нагоре или опитай с течни двукомпонентни хидроизолации за вкопани бетонни резервоари. Обезателно да издържат и на ОБРАТНО налягане. Мажи под и стени запечатваш на 100%.

Това с циментовите хидроизолации в твоя случай няма да ти свърши работа.

Успехи.
estorm - специалист
Благодаря! Към това ще се насоча. Ще да е последен опит за спасение :)
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за замазка на плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: