• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Caxo - специалист
Първо оправи покрива , възможно най-бързо. След това по пукнатините на няколко места замажи с гипс.Той ще ти служи за ориентир какво се случва с пукнатините и дали продължава постройката да пропада. Ако напролет всичко е наред си санирай колкото щеш.
тонито - специалист
Здравейте,колко на дълбоко пред стените трябва да копая за да направя пояс ?
Фитилчо - майстор
Дай малко по конкретно.... пояс за какво - спасителен, за украшение, за дренаж, за хидроизолация ...
тонито - специалист
Ами спасителен.Идеята е следната,копае се 50 санта пред външните стени е се залива с бетон и арматура 50 санта в земята и 50 санта над земята.В четирите края на постройката се изливат малки колони и като се свали покрива се излива и пояс от горе на стените.Сега има само греди между покрива и стените.така смятам аз а дали е така....
m_markovski - специалист
Ако ше лееш колони и вкопани пояси, по-добре бутай и почвай отначало - ивични основи, колони и т.н. Етажа го вдигаш на 60см над земята, за да нямаш влага и си готов. Поне сега имаш постройката и ще стане по-лесно с документите - вземаш разрешение за ремонт и газ!

Алтернативата е - махаш покрива, слагаш бетонен пояс върху стените и нов покрив с метални керемиди, за да бъде леко. Можеш да си сметнеш натоварването на стените при сегашната ситуация и при пояс и лек покрив.
forski - специалист
Какво да стягаш тук и да спасяваш не знам...ако ще се захващаш с подобна реставрация по-добре бутай и на пролет нова!
Покрив, стени, вън, вътре, ел. ВиК то всичко е за ново, от шест години и аз само ремонтирам и свършване няма, за пари и нерви не искам да ти говоря :-D
Като имаш впредвид че моята къща няма нищо общо като състояние с това което си показал на снимките, нямам влага, нямам пропадане, стените са от тухли, покрива е в добро състояние и т.н. обаче колко пари пое докато заприлича на нещо просто не е истина :rolleyes:
тонито - специалист
m_markovski написа:
Поне сега имаш постройката и ще стане по-лесно с документите - вземаш разрешение за ремонт и газ!
Няма ли да искат планове и т.н.?Не съм, на ясно с тези неща.Само с разрешение ще се случат ли нещата?
bisplus - специалист
Моето мнение е, че няма никакво улягане, според мен това са най-вероятно следи от земетресение. Аз бих направил следното..Оправям покрива, след това правя една армирана бетонна пътечка около цялата постройка, сменям дограмата, тогава санирам до земята като първия ред от изолацията с XPS, а до горе с EPS и като крайно покритие силиконова мазилка, а в частта на цокъла с някакъв друг вид/например мозаечна/. Вътре тавана бих направил с гипс-картон. Видях, че преди измазването на стените е армирано с тел, въпреки, че по-добрият вариант е било с рабица...но такова имали, такова сложили. В такъв случай ако мазилката стои здраво на стената бих грундирал с контактен дълбоко проникващ грунд/ хубаво е да е с фибри/, след това изкърпване да падналата мазилка и след това шпакловка с мрежа. Може да се боядиса с боя която е устойчива на микро пукнатини/ например сатен с тефлон/. Инсталацията и замазката на пода са ясни.
тонито - специалист
И аз май май съм на твоето мнение.Това са снимки преди година и половина.От тогава покрива не е правен и всичко тече вътре.

Прикачен файл

rev001.jpg

Прикачен файл

00_rev001.jpg
pipilica - майстор
Леле, година и половина толко вода в къщата, ми то всичко е подгизнало. Къв ремонт я направо събаряй и си направи една нова, е ще туриш някой лев отгоре ама ще стане в пъти по-добре от това да правиш ремонти. Покрив нов ти трябва, искаш да правиш колони и трегери, изолация ще слагаш, бетон около основите ти трябва, е то кво остана да се набуташ с едни нови тухли. Все пак това са 40-50 квадрата няма да ти излезе много пари.
Тва е мое мнение пък ти си решаваш кво да правиш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Стара къща..започва се" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: