• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gechev - специалист
Полистиролбетон. Това е доброто решение. Импрегнират се гредите и долните плоскости или се постила найлон. Залива се полистиролбетона и се мастаросва на желаните нива. Може отдоло да положиш XPS и да се покрие с полистиролбетон, или само с полистиролбетон. Отгоре паркети, ламинати, плочки каквото ти душа иска. Не се чува и не бие на кухо, но има доста съфорумници, които са играли този филм, нека се изкажат.
dr_slavov - напреднал
Това вече изглежда нещо разумно.
Чираче - майстор
От Ракитово закупих преди 3 г чамова суха ламперия на цена 5,25лв/квм, заедно с превоза. Дюшемето вероятно е около тая цена.
bat_danio - специалист
Според мен дешумето е дваж по дебело (поне) от ламперията и значи поне два пъти по скъпо не че 10-11 лв/м2 е много просто да допълня че едва ли е 5 на м2 да не се подлъже някой.
jabata - специалист
Аз мисля че на дървена къща си отива дървен под, било то дюшеме, било то паркет, но истински а не ламиниран.
На дървена къща най-добре дющеме, като между скарите на дюшемето се нарежда изолация, вата/XPS/EPS или каквото иска човек... Ламинат е само някакъв супер краен вариант, защото е не е траен, скъп е, и няма никаква изолация. Едно иглолистно дюшеме е по-евтино от качествен ламинат.
  • 1
  • 2

Тема "Под на дървена къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: