• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
estorm - специалист
Нямаме си идея колко народ живее в такива без да знае дори. Затова казах ' не дай си боже да ни лашне земетресение'.
Добре ще потърся един познат архитект да погледне и да си каже мнението.
Защото моята ме навива да го правим и ползваме. Може и да не е толкова страшно колкото изглежда. А може и да е - много благодаря, че ми обърнахте внимание защото гледах покрива пък то друго ще излезе. :?
шоп - майстор
Ако има теч, покрива е "обща част" и за ремонта му трябва да се включат всички съсобственици солидарно. Нямате ли си домоуправител, не правите ли събрания? Има закон за етажната собственост.

ремонтирай покрива с общи средства пък преустройството и укрепването със свой и си го направи обитаемо
Успехи!
estorm - специалист
Хората искат да се спрат течовете. Боли ги за другото. Естествено като чуят, че ще слагам изолация съвсем ще изтрещят и нищо няма да дадат. То е ясно. Пък и ще си слагам панели и колектори отгоре та по добре да не ми се месят. Въпроса е, че вече не знам за какви суми да се готвя. Половината покрив е моя отговорност. Това под другата половина човека го е дал под наем без да пипа покрива. Така, че и сега е такъв. Протекъл е от моята страна. Ако архитекта каже, че няма да е скъпо укрепването или не е необходимо ще направя някакви планове. Ако ли не го заебавам и викаме майстори само за теча и плащаме всички.
radius - майстор
Между другото, не ти трябва архитект, а конструктор. Архитекта е по красотите, а конструктора по невидимото, но важното. И пак казвам, ако е строено в същия стил и надолу ( а няма причина да не е така), блока е сериозно опасен. Какво ще укрепваш, като отдолу ще се срине.
estorm - специалист
radius написа:
Между другото, не ти трябва архитект, а конструктор. Архитекта е по красотите, а конструктора по невидимото, но важното. И пак казвам, ако е строено в същия стил и надолу ( а няма причина да не е така), блока е сериозно опасен. Какво ще укрепваш, като отдолу ще се срине.
Че то надолу е по зле. Доколкото си спомням няма един дето не изкърти нещо или не префасонира. Май само на първия етаж дето един махна противоземетръсните шайби го задължиха да викне фирма да ги възстанови. Абе ужас.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това нещо според мен няма акт 14, вие говорите за...
Само любопитствам, как стоят нещата откъм документи?
estorm - специалист
n_a написа:
Това нещо според мен няма акт 14, вие говорите за...
Само любопитствам, как стоят нещата откъм документи?
Доколкото знам общината ги търпи не малко такива в подобни положения.
Имам предвид измамени които се опитват някак си да се оправят. Има акт 14.
Снимките са стари и само фасона на покрива отговаря на действителноста.
Нямам идея докъде са в момента, но се се работи усилено по въпроса за 16.
Предполагам куп инстанции са си затворили очите за да имат хората къде да живеят.
Строителя е завлякъл навремето яко всички. Аз бях в чужбина по това време и не знам какво
е станало. Та така. В бандитските времена се построиха много такива недоразумения.
Маса народ живее на хазарт с късмета си. Що калпав бетон се изля и що арматура се спести
дано не е скоро денят в който ще разберем.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Това странно усвояване на балконче твое ли е?
Както и да е
estorm - специалист
Това без майтап е асансьорната кабинка. Размерите и са колкото да побере 10на негри да дърпат въжето :lol: а и каците със зелето както предположи и друг колега. Не знам кой е проектанта на тоя покрив ама е за трепане. Целия квартал наоколо е застроен с подобни изгъзици. Сори за езика ама това е най меко казано. Затова и се чудя ако се заема нещо да правя дали мога да придам съвсем различен фасон на покрива. Гледам някои от околните са си позволили ама предполагам е незаконно и направено след получаването на акт 16.
Ето ти още по странно на съседната :-D предполагам е гълъбарник със сателитна тв.

Прикачен файл

фж.JPG
фж.JPG (11.85 KиБ) Видяна 1733 пъти
Фитилчо - майстор
Направо не е истина .... :?

Едно с едно няма в този блок...

Спомням си в хайдушките времена слагам метални врати на един блок, опитвах се да ги сложа прави...
При поставянето на вратата права, в горният краи имаше... 3.5 САНТИМЕТРА луфт на 2 метра врата.

Асансьорната шахта е трябвало да я правят за малък асансьор, защото е била толкова крива...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: