• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Каква широчина трябва да са дъските по ъглите,ръбовете?
Колко дебели?
Трябва ли им някаква шарка?
Благодаря за отговорите!

Прикачен файл

wefrr.JPG
stenmark - специалист
С какво си минал челните дъски,питам заради цвета.Продаваха един лак на водна основа в Баумакс,но вече те не съществуват понеже ги купиха и вече трудно ще намеря лака който го имаха.Твоя е подобен на цвят като моя и затова се интересувам.Аз също щях да слягам дъски около прозорци и ъгли,но нещо се отказах.Дървото трябва да е доста добре обработено и сухо.Иначе където съм виждал/Смолянско/ са около 10/15см.
ivouz - специалист
В една друга тема писах че използвам изгоряло масло,червен грунд за желязо и разреждам с нафта (4л.масло 1кут.грунд нафтата колкото да не е много плътна сместа).
Съхне бавно но пък добре попива и е трайно! За дъските ,разбира се сухи но10 см е малко
според мен над 15 см .Ще има явно проби.
А как ще възприемете идеята да облека тия противно бели дограми с мебелно фолио (,знам че,с боя няма да стане)
Stefan2000 - специалист
Мдаа, чак сега збелязвам че това е твоята тема и твоята къща, та навързвам малко нещата.
Щом, до колкото разбирам, си човек на изкуството, повечето неща за които питаш, би било нормално, ти, повече от всички нас, да знаеш как да ги решиш.
Имам предвид естетическата страна ма нещата.
Относно тия дъски, които са по ъглите, мисля че около 15см. ще е добре. Но пробвай с няколко размера, за да се види на място как ще е най-добре.
Ще си облечеш парапета с дърво, отгоре едно по-широчко бичме, като за парапет.
За прозорците, и фолиото е вариант, но пак ще е изкуствено. На Елена сложиха няколко пластмасови дограми, и макар и с дървесна шарка, пак не седи. Аз бях против тези работи, а и разни други вижданияя, и за това вдигнах ръце от там, навремето.
Сега, има едно вариантче, направи обръщания с дъски. Направи после и челни дъски около рамката, по стената. Отгоре я направи дъговидна.
И така, нещата, едно по едно ще започнат да придобиват вид.
ivouz - специалист
Значи белите дограми (ПВЦ )ги купих готови доста изгодно .Но евтиното не винаги е естетическо издържано.Аз твоя вариант с обръщането, точно така ще го правя но нали остават дограмите видимо пак бели .И тях ли да облека с дърво?
За парапета ,над бялото мислех бичме и над него струговани балюстри но ,сега мисля да го бутна. Щеше да ми помогне много при цялостното затваряне на терасата.
А въпросите ми тук са защото повечето неща са "направи си сам" ама наистина сам.
Едно е да ги виждаш и снимаш друго е да ги направиш!
ivouz - специалист
Дограмите не искам да изглежда така:

Прикачен файл

iujhlfkb.jpg
iujhlfkb.jpg (62.81 KиБ) Видяна 4521 пъти
Stefan2000 - специалист
ivouz написа:
Значи белите дограми ... И тях ли да облека с дърво?
Мислих да го кажа, но ще е много сръткава работа. За да стане добре ще трябва да се правят Г профили. После, понеже ще са сравнително тънки, не е ясно колко издържливи във времето ще са. Да не се изпонацепят и изметнат.
Tsilkov - майстор
То затова хората слагат дървена дограма, или поне такава с цвят на дърво :idea:
crez - майстор
Моето мнение е че, на такава къща вървят кълдаръмени пътеки от обли речни камъни. Парапета не го събаряй, сложи отгоре както те съветват колегите, бичме. Върху плътната част залепи с фиксово лепило тънки 7-8 мм дъсчици 70-80 мм ширина, с разстояние м/у тях 10мм, така ще се получи визуален рехав парапет.
ivouz - специалист
Със сигурност трябва да са тънки и ще се нацепят част от бялото няма да може да се скрие заради отваряемото крило .С какво да се залепи ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "От стара къща "стара къща"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: