Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VladkoM - специалист
Tsilkov написа:
VladkoM написа:
Също така на ламперията направи вентилируем слой от летви +покривно фолио заради ватата.
Как да бъде.
1. Ламперия,фолио,вентилируем слой,вата,ГК.
2. Ламперия,вентилируем слой,фолио,вата,ГК.
Мисля, че вариант 2 трябва да бъде но за всеки случай.

И един въпрос(понеже не разбирам) паропропускливо фолио или пароНЕпропускливо фолио
Tsilkov - майстор
Задължително паропропускливо (пародифузно) отвън. Отвътре (към интериора) се слага пароизолационно, но ти при вентилируема фасада може да го сложиш само в баните и къщата ти тогава ще е "дишаща".
По принцип вариант 1 е по-добър от към вентилация (тогава даже фолиото може да не е дифузно), но е доста проблемно от към монтаж и най-вече после детайла в цокъла и покрива - така че по-добре се насочи към вариант 2 и просто купи наистина дифузно фолио.
ivouz - специалист
Според мен варианта на Фитилчо ти е най изгоден и безболезнен Защото ламперията е скъпа не знам каква точно имаш в предвид.Утре ще решиш че трябва да изолираш и ще я скриеш .Защо?
Като можеш да наковеш кофражни дъски стиропора и си готов За покрива слушай Тсилков!
Tsilkov - майстор
Чак пък скъпа - 12 лв./м2 е профилирана фасадна ламперия. Има и скара отдолу, но всикчо можеш да направиш сам докато с лепенето и зимазване на изолация не е толкова лесно. Проблемът е псоле че проемня цветът си и/или има нужда от лакиране през някоя друга година.
ivouz - специалист
След време няма да му стига топлото и ще сложи още изолация но той си решава......
Каква е тая ламперия на 12лв. Тсилков би ли пуснал някакъв линк да я видя.Благодаря!
п.п. Така наречената вагонна шарка ли имаш в предвид.
Последна промяна от ivouz на чет фев 19, 2015 1:02 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Ламперията почти навсякъде е 10-12 лева квадрата за 70 или 90 ширина.Проверяваш по складове и ще намериш.
Tsilkov - майстор
ivouz написа:
След време няма да му стига топлото и ще сложи още изолация но той си решава......
Ламперията няма нищо общо с дебелината на изоалцията зад нея. Може да си сложи и 100 см. вата, слама, полистиролбетон, дървени стърготини и т.н.
За ламперията пиши само в гугъл и ще видиш колко места има. За София и голяма фирма се сещам JAF - http://www.jaf-bulgaria.com/bg/pricelist_11_2014.pdf. Страница 13 - Профилирани елемнти. Естествено при тях цената е една от най-високите, а имат и сепциална дъвесина с цени ходещи нагоре.
ivouz - специалист
Добре ,аз знам къде е ламперията и топлоизолацията и фолиото на такава стена!Благодаря ви !
VladkoM - специалист
ivouz написа:
Според мен варианта на Фитилчо ти е най изгоден и безболезнен Защото ламперията е скъпа не знам каква точно имаш в предвид.Утре ще решиш че трябва да изолираш и ще я скриеш .Защо?
Като можеш да наковеш кофражни дъски стиропора и си готов За покрива слушай Тсилков!
Ламперията съм я намерил на 10лв. кв.м. не си спомням колко е широка. Това бунгало ще се ползва само лятото, няма да ми трябва повече изолация, вата ще има между ребрата на стените 10см.
А и както обясних няма да имам време, иначе и на мен ми се иска да я направя с кофражни дъски+EPS+шпакловка+боя, но това иска много време което го нямам налично.
Ламперията смятам да я кова с пневматичен такер(мисля така се казва) и след това се лакира. Както каза Tsilkov през няколко години ще трябва боядисване но това не е толкова проблем ще издържи 3,4 години после ще го мисля.
Фитилчо - майстор
ivouz написа:

И забрави за поддръжката на тва дърво, дет ше му скъса нервите !!!! Кат почне да се бели лака, ше е чудесно просто

Тема "Бунгало." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: