• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Ето така:

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (82.69 KиБ) Видяна 11536 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Много ми е чудно, кой и къде ги проектира тия основи само на 40 см?
Нямаше ли нещо за точка на замръзване...?
stenmark - специалист
ArturDent написа:
Много ми е чудно, кой и къде ги проектира тия основи само на 40 см?
Нямаше ли нещо за точка на замръзване...?
Артъре 40см са широки,не дълбоки.Поне при мен е така.А Иво това което си качил според теб не ли е мрежа ф6/8.
schuldiner - майстор
stenmark написа:
Иво това което си качил според теб не ли е мрежа ф6/8.
Аз на снимката виждам подложен бетон.
К А Я - специалист
Ето тук надълго и на широко се обсъжда "топлоизолирана шведска плоча".
https://www.forumhouse.ru/forums/356/
Положителни страни този метд сигурно има много. Отрицателни виждам две. Първият етаж е близко до кота нула и цената. к.м. от ЕПС е по-скъп от к.м. бетон, та и да има някакво спестяване на бетон като стойност ще е повече такъв фундамент.
egomen66 - майстор
Здравейте приятели .Относно готвача( vsterev ).Ти като изливаш плоча или заливаш основи да не би първо да им кълцаш картофи или запържваш кайма.Аз съм широко скроен човек и нося на майтап.Дано и ти да си такъв. А ако ти е кеф да се бъзикаш ,няма проблем.Пиши (говори) си не ми пречиш. А ако няма какво да правиш си стой до мусаката да не ти загори заливката...... На останалите от форума благодаря за мненията и снимките. Една снимка казва много повече отколкото хиляди думи - цитат от друг съфорумец.Предполагам,че съм ви подвел ,че търся по ниско бюжетен вариант. Не - интересува ме дали е правилен метода.За мене плюсовете са следните - получаване на монолитна конструкция с цел избягване на капилярната влага.При полагането на арматурата на основите и арматурата на плочата те ще се свържат- привържат технологично една за друга. Всичко може да се излее на един път ,с (водоусточев )бетон .Проекта в момента се прави , конструктора ще си каже- дълбочините , размерите конструкцията на арматурата и там каквото трябва.Всичко което е необходимо ще бъде изпълнено без компромиси от моя страна. Ще кача снимки на терена .Всичко е узаконено.Ако някой има въпроси по процедурата по узаконяването мога да отговоря.Терена се водеше "земеделска земя" и е след две годишно облагородяване.Успех на всички (включително и vsterev ) в професионален и личен план .Честита Баба Марта.
egomen66 - майстор
Обещаните снимки........

Прикачен файл

IMAG0662.jpg

Прикачен файл

IMAG0654.jpg

Прикачен файл

IMAG0661.jpg

Прикачен файл

IMAG0645.jpg

Прикачен файл

IMAG0660.jpg
egomen66 - майстор
ОЩЕ снимки....

Прикачен файл

IMAG0690.jpg

Прикачен файл

IMAG0689.jpg

Прикачен файл

IMAG0681.jpg

Прикачен файл

IMAG0671.jpg

Прикачен файл

IMAG0663.jpg
schuldiner - майстор
Да, мястото е хубаво. А какъв беше въпросът? Или по-точно кой конкретен проблем искаш да решаваш приоритетно. Цената казваш не е на първо място, споменаваш нещо за капилярна влага - има ли, няма ли високи подпочвени води, почвата стабилна ли е, къщата ли е нещо необикновено като проект... Все нещо трябва да има, за да питаш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Ивичести основи за къща+плоча?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: