Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mimilota - специалист
Благодаря ви.
Andri01 за мое съжаление няма да мога да я договоря за толкова. В евро е цената, т.е най-малко се надявам да е 13 000 евро. Никъде немога да намеря из сайтовете дори само дворно място с прекарани ток и вода за 10 000лв на 15км от нас.
Christo има и по-евтина къща в това село, но тя е на два етажа и затова не искам да я вземам. И аз мисля, че е добре, че не е на два етажа. Искам да докарам до годна за обитаване, пък по-натам ще я направя и приятна, лека по лека. Къщата си е селска и ще си остане такава.
Незнам дали 10 000лв ще ми стигнат да я постегна. Вие как мислите? Ще може ли с тези пари да се оправи покрива и да се измажат пукнатитите в стаите.
А какво ще кажете за дограмите. Има две входни врати и трябва да се сменят с пвц. Обаче някъде из форумите четох, че може и да неможе да се сменят, т.е опасно е за да не падне къщата..
Andri01 - майстор
Доста пари са за такава къща,но....! Аз за 7000 лв. препокрих 100 кв.м. покрив на вила / прави го една сериозна фирма/! Както ти казах-само консултация със специалист!! Аз не бих сменил дървената дограма с ПВЦ-стои като кръпка на селска къща,но все пак е въпрос на вкус!
mimilota - специалист
С вратите нямам избор, едната е толкова изметната, че почти не може да се затвори.
Благодаря ви за мненията и аз малко излязох от мечтите с тях. Ще говоря пак с продавачите, ако не догодина те сами ще ме потърсят.
Уф, 7000лв за покрив, ми се виждат много, то нищо няма да ми остане за вътре.
Благодаря ви още веднъж.
Andri01 - майстор
За врата -имах подобен проблем с една двойна,остъклена. Направиха ми две нови крила,към старата каса/ е,ако при тебе касата е в ред,разбира се/. Успех!:)
mimilota - специалист
Това е идея която трябва да проуча, благодаря ти.
Christo - майстор
Няма никакъв проблем да се смени дограмата. Освен финансовия :) Сега има богат избор на цветове, има имитации на дъб в няколко тоналности, ще стои перфектно. Относно покрива: или както пише Вадим в темата си, или въобще не го рови, евентуално смяна на счупени керемиди и преглед по време на дъжд за течове и толкова, пък като се появят парички, тогава всичко както трябва.
mimilota - специалист
А някакво мнение за тези пукнатити http://mimmito.snimka.bg/properties/k-s ... 3.35305162
Една жена която е "поддържала" къщата ми каза, че покрива тече, точно в средата на коридора. Странно ми е, че парчета там не е надут и тавана точно там няма дори и петънце, ама като ме е предупредила и вярвам.
Andri01 - майстор
Пукнатините на тавана са от поддалия гредоред,а по стените-основите са мръднали. Това е много обезпокоително! Е, все пак лично мнение,по снимките.
mimilota - специалист
Благодаря Andri01, точно това ме интересуваше, вие сте мъже и имате повече опит, мнението ви ми е важно дори и само по снимки. А не да си фантазирам и да се заблуждавам, че с просто измазване ще се оправи проблема.
шоп - майстор
Мимилота, ако аз я купя тази къща за 30000лв за две години ще дам още 30000лв и собствен труд и ще я направя кукличка. Покрив, пояси, външни колони, плоча, изолация, дограми, отопление, ВиК, огради, градина.... Ще изкара още 50 год.

Обаче, Вие сама казвате...дама...не разбира от строителство...

ще дадете още 60000 лв и няма да направите нищо. Само ще си скъсате нервите и ше си скъсите живота. Ще попадате на "бригади" мургавелки, които ще смучат пари от Вас и накрая нищо няма да са направили. Варианта е ако не броите парите е сериозни фирми и нотариално заверени договори.

Един съвет от мен, по вероятно е да напълните спукана стомна с вода отколкото тази спукана къща да я стегнете.

Успехи!

Тема "Съвет за стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: