• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
krismarg - специалист
Или е запушено или връзката е компрометирана. Ако влагата беше само капилярна щеше да е на едно ниво по основата, а тя в ъглите се покачва доста.
ivouz - специалист
Досещах се че,проблемите ти идват отвън!
krismarg ти е описал какво да правиш.Тия тръби със сигурност са запушени.Пътеките имат ли наклон?Фугата между тях и стената също е проблем!Ще се копае!
п.п. Тия прозорци ....направи някакъв бордюр пред тях ,така че водата да не ги бие директно.
kesten - помощник
krismarg и ivouz благодаря и на двамата за мненията и активността по темата. Снимките отвън са донякъде подвеждащи, защото голямата влага, която се вижда в ъглите е следствие на излагане дълги години на стария мръсен канал, който беше начупен на няколко места каменин, както и улуците, които преди да ги включа миналата година в новия мръсен канал са вливали солидно количество вода в основите. Така или иначе след като и двамата ме съветвате, явно ще трябва да се копае. Пътеките имат естествен наклон по денивелацията. За бордюрите е добра идея след като сменя прозорците, но как точно да го направя ? Освен това искам да ме съветвате и вътре с какво да измажа стените за да знам и пресметна евентуално кое колко ще струва преди да започна всичко ?
ivouz - специалист
За прозорците:
Така или иначе ще копаеш направи по едно кофражче по високо двустранно пред прозорците 10см. набучи
железа и бетон .
За вътре после ще ти пиша.
ivouz - специалист
krismarg написа:
Имам в предвид където е мазето слагаш фибрана между основата и мембраната. Отвътре чакаш да изсъхне и си правиш мазилката.
  • 1
  • 2

Тема "Стени, под и хидроизолация на етаж от къща с носещи стени ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: