Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vlad0 - специалист
В оригиналния си вид къщата беше страхотна. Това което се е получило сега е ок, функционално е, но се е изгубил автентичният вид. И така да разсипете хубавите тикли... Анатема! :-D
Фитилчо - майстор
Дърото ме кефи...
Обаче, тая облицовка е ужасна, пари на вятъра просто.

Можеше да си остане автентично (според мен)
Christo - майстор
Не съм много съгласен с вас....Вярно е, че се губи автентичността, но ако сме на негово място какво правим? Тези камъни до покрива, без бетон, без колони, и с плочи отгоре, ако не дай си боже се люшне земята? То и сега с камъните до първия етаж, пак ме съмнява какво би станало. Как ще се отоплява това нещо? Аз за това питах за мнение от конструктивна гледна точка, не от естетическа. Облицовката е могло да бъде по-близка до оригинала, но така решил собственикът, няма лошо.
ivouz - специалист
+1
Тъкмо и аз същото щях да пиша .Е в как трябваше с фугиране на камъка ли?То разбира се на
тая къща няма нито една читава дървена греда нито между етажа нито на покрива.
Можело е да и се търси друга визия но....
egomen66 - майстор
Клипчето е с цел , визуализация на строително монтажни дейности. С неговите плюсове и минуси . И най- вече с цел , да вдъхне кураж на хората които са пред дилемата да си построят собствена къща. :yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
egomen66 написа:
Клипчето е с цел , визуализация на строително монтажни дейности. С неговите плюсове и минуси . И най- вече с цел , да вдъхне кураж на хората които са пред дилемата да си построят собствена къща. :yawinkle:

https://www.youtube.com/watch?v=nCKkHql ... i3_AzPLvBP
ivouz - специалист
egomen66 написа:
да вдъхне кураж на хората които са пред дилемата да си построят собствена къща. :yawinkle:
По скоро е да ремонтират старата и да и дадат нов живот.
Нито може да се строи с документи по стария начин ,нито има такива майстори които могат да я направят по същия начин и със същите материали!
martinpetrov - помощник
n_a написа:
Christo написа:
Ще съм много благодарен на профитата в бранша, ако коментират клипа. Каменен зид с кал и върху него плоча. От там нагоре лека дървена конструкция, това добре. Първият етаж не видях да е изолиран. Може би трябваше отвън с изолация и върху нея каменните плочи. Не става въпрос да плюем труда на хората, ами да се поучим. Благодаря за филмчето.
Хората с труда си съсипаха една интересна старина и "построиха" нещо калпаво
Подкрепям това мнение на 100%
Много е лесно да наблъскаш бетона тук и там, за целта не беше нужно да се съсипва наистина прекрасна, автентична къща.
ivouz - специалист
Добре де обяснете как трябваше да се направи ремонта на прекрасната автентична къща така че,хем да бъде обитаема хем безопасна.И без бетон.
bigdragon - майстор
ivouz написа:
Добре де обяснете как трябваше да се направи ремонта на прекрасната автентична къща така че,хем да бъде обитаема хем безопасна.И без бетон.
Без бетон е трудна работа, просто не става.
Аз съм го направил ето така:
Изображение
Слагам тази снимка, защото нямам в момента друга под ръка.
Обърнете внимание на стената вляво и насреща...
Отвън бетон не се вижда.

Ето тук ясно се вижда, до къде са 60 сантиметровите дувари, зидани на пръст и как е подпряна плочата:
Изображение

Тема "Едно интересно клипче..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: