• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dadko - майстор
Значи не е направено като хората или си има причини да е направено така. Няма как да знам.
По правилата имам впредвид, че покривните линии се чертаят под 45 градуса, за да ти се получат билата по средата.
Значи според теб сграда с 5 различни наклона е стандарт?
Това, че сградата ти е изчанчена или са променени линиите по някои съображения- е друг въпрос .Може да преместиш малко билото и да префасонираш покрива, ако в средата на сградата имаш комин, да речем.
Дай повече информация- да видим как изглежда с тези наклони .
Andri01 - майстор
Вилата мисля се води "панагюрски " стил. Билото е леко изместено на североизток. Южния склон е с най-малък наклон-около 10гр.
ArturDent - Почти Безобиден
stoqnmonev написа:
Искам да си изчисля ориентировъчно ... ,а тя е 100кв.м.
Ако е само ориентировъчно, и стрехите са ти към 80 см - квадратурата по 1.6
Ама требе поне квадратурата да измериш точно.

А точно - те ти писаха, ама зависи и от "мерача" - при една обиколка от 60 м, ако "сбъркат" и мерят ската заедно с улука - ето ти още 6 кв.м.
stoqnmonev - напреднал
Здравейте отново!Днес взехме парите и вдругиден започвам с пазаруването,та изникват няколко въпроса:
1.Керемидите Младост/Сърбия/,гръцките кебе(на една цена са)добри ли са?В смисъл,струва ли си икономията от 1000лв ако сложа Младост ,а не Тондах?
2.Ламперията по покрива трябва ли да е калибрована?Тази която ми предлагат е с еднаква дебелина,но с различна ширина.
3.Каква мушама да взема?Казаха ми черната на Брамак
4.Майстора каза,че няма да прави двойна скара,а ,че ще остави 4-5мм между летвите,та водата да минава от там.Това голям проблем ли е?
5.И този майстор не обшива комините!!!Запечатвал ги по някакъв начин.
6.Аз ще държа да се обшият,та там изниква въпроса:От горната страна на комина керемидите трябва да са върху ламарината,а от долната страна ламарината трябва да върху тях,или бъркам?
7.Подмазването на капаците-С какво?Майстора каза с материал 3 към 1 ,пясък и цимент,без да слага някаква боя като на керемидите,защото се разтичала някак си,или след време тя била причината измазаното да се напука.
dadko - майстор
Моето мнение е да смениш майстора.
stoqnmonev - напреднал
Покрива е сменен.Благодаря на всички включили се!Ако модераторите решат,да трият темата
шоп - майстор
Привет,
ако "майсторът" е изпълнил точка 4 то след най-много 10 години пак ще четеш и пишеш в този форум.

Според мен "майсторът" ти работи по тертип отпреди 30-40 години. Тогава така се работеше, но днес не е така.
stoqnmonev - напреднал
шоп написа:
Привет,
ако "майсторът" е изпълнил точка 4 то след най-много 10 години пак ще четеш и пишеш в този форум.

Според мен "майсторът" ти работи по тертип отпреди 30-40 години. Тогава така се работеше, но днес не е така.
Ами значи пак ще си пишем:)Не можах да убедя баща ми за двойната скара и това е.Щом майстора е казал,че няма смисъл,значи е така.Колега ме бе посъветвал поне да сложат парчета от летви там където се кове.По този начин да се постигне ефекта на двойната скара,но старейшините решиха,че няма смисъл.За жалост майстора бе по убедителен от мен,а и нали знаете кой поръчва музиката:)
  • 1
  • 2

Тема "Как да изчисля квадратурата на покрива?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: