• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Вадим Владимиров - специалист
Записвам се и аз да я следя. Но нека да е в духа на форума.
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
Дай ми отговор за винтовете, щото само теб се сещам, че мога да питам.
Не желая да навивам самопробивни в чам, искам си винтове. Ще си пробивам аз ламарината, с два верта едновременно, за навиване и пробиване.
Та, има ли винтове от тези с шапките за металните керемиди,но да са винтове за дърво, НЕ САМОПРОБИВНИ?
Вадим Владимиров - специалист
Това, което ти се предлага е винт за дърво. За други не знам, а и честно казано не искам и да знам.
Фитилчо - майстор
Самопробивният е всичко друго, но не и винт за дърво. Можеш да ми кажеш, че става за дърво, но НЕ Е :)

Предлага ми се винт с такава резба:
Изображение

А аз искам с такава:

Изображение

Или , винтовете,които дават за металните керемиди, са самопробивни винтове и НЕ СА за дърво, което не значи, че не стават. Но съм 100% зад идеята, че винт с резба за дърво е по удачен в случая .
lov - майстор
Вадим Владимиров написа:
Търгашите нямат място тука но на тебе съм ти сърдит за затритата тема щото сега ми трябва снимковия материал от майсторлъка ти как се прави обшивката на комин. Повярвай ми четох я няколко пъти и много неща научих.
Нещо с емотиконите не се получава дано не се изкриви добрия смисъл на сръднята.
botev_fen - напреднал
Aз да използвам темата да попитам. Предстои ми основен ремонт на покрива. Каква мембрана се слага над ОСБ-то ? На един приятел слагахме няква тънка като хартия, която не пропускала вода, но пропускала влагата отдолу нагоре. Предполагам нещо такова трябва да търся?
stenmark - специалист
Фитилчо не се вкарвай във филм с тези болтове.И аз отначало си мислех така.Пробвах първо да видя как държи и останах доволен.Загледай се в резбата в снимките които си качил,ами една е съща е.И друго режещата част не е колкото резбата така че доволно държи.
Фитилчо - майстор
Добре де, щом сте казали, няма се втелясвам :razz:
Фитилчо - майстор
Евтино ОСБ някъде, отстъпkи.. нещо ...? Някой да е търсил, да е намирал.Просто досега не съм търсил такова нещо.
Реших да рискувам да направя истински L-Joist-и.
Дебелината,която ми трябва е 18 мм.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Покрив - НАПРАВИ САМ...Алтернативни решения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: