• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stoqnmonev - напреднал
chapara написа:
Нещо те преметкат за дограмата. Миналата година правих балкон 1.40м/2.80м с Н=3.20м. Фирмата сама демонтира всички железарии и извърши перфектно монтажа на 3 ти етаж. Отваряеми двустранно прозорци, комарници , термопанели и стъклопакети за 1800 лв. Това са 18 кв.м. дограма. Като гледам при теб няма и половината :?
Ами незнам,само вратата е към 500лв.Иначе антрето е около 2 на 2м,и толкова високо.Тея от фирмата казаха,че покрива много оскъпявал,защото се слагало няколко ката пълнежи.Имам време да умувам до пролетта:)
jekasus - майстор
stoqnmonev написа:
Ами незнам,само вратата е към 500лв.
Питай за оферти и други фирми, тия нещо поприкалиха с цените...
prascho - майстор
Като гледам си завършил с ремонта на покрива. Керемидите и улука са нови. Имаш засичане на два ската. Ако ще го правиш като продължение на покрива, то трябва да продължиш ъгъла между двата ската надолу към входната площадка. Така ще прецениш дали ще падне ниско нивото. Гледам, че наклонът на скатовете не е много малък. Свързано е отново с преправяне на току що завършения ремонт.....

П.П. Може би е по-удачно основния покрив да го оставиш така както е станал след ремонта. Не го пипаш. Може с дървена конструкция и керемиди да направиш покрив над площадката, под нивото на съществуващия покрив /с по-малък наклон/, и да я оставиш като веранда /или да я затвориш с дограма/. Аз бих сменил сменил посоката на наклона. Тъй като скатовете са в различни посоки, ако може на практика да се ползва наклон в посока от двата ъгли на площадката прилежащи на стените към външния ъгъл на площадката. Не съм специалист. Консултирай се с човек по покривите. За мен, покривна площадка под нивото на покрива с наклон към външния ъгъл /различен от скатовете/ ще изглежда добре.

С бетон ще изглежда грозно. 3000лв за Алуминиев покрив не си струва. Та това са 7-8 греди и 5-6 м2 керемиди.
Вадим Владимиров - специалист
При фалцова ламарина минималния наклон е 5градуса! Мисли и в тази посока. Не на последно място мисли и за снега от покрива отгоре.
stoqnmonev - напреднал
Покрива не го пипам каквото и да става:)Най-удачният вариант мисля,че е с дървена конструкция,след това затваряне с ПВЦ,но ме притеснява изкривяването на дървения материал.Днес си мислех да купя гредите и да ги оставя някъде на сухо да изсъхнат до пролетта,каквото се изкриви-изкриви.Ще се мъча да го направя с керемиди,мислех за битумни ,но мисля,че ще стои грозно.
chapara - майстор
Към ПВЦ дограмата си има греди с метал вътре към които се закопчава дограмата. Намери реномирана фирма да ти реши проблема за един ден и като хората :idea:
Salvador - специалист
3000 лева е нереално висока цена за това нещо, виж в друга фирма. Аз бих си го оставил на метална конструкция, "облечена" с ПВЦ.
nikolovvd - майстор
Миналата година направих остъкление на тераса с приблизително същите размери 2.50 на 1.50 и височина около 1 метър е алуминиева дограма с прекъснат термомост и излезе 1000 лв. Вярно е, че няма врата, но всички прозорци - 4 на брой, са с единично стъкло и отваряеми, някой и вертикално, за да се мият по-лесно.
Предполагам, че ако се направи с обикновена алуминиева дограма и не се ползват стъклопакети, цената ще падне с 20-30%. :?
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за входно антре" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: