Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
itcome - напреднал
Ще се премества няколко пъти.
До мястото на което ще се дострои.
До мястото на което ще строим друга къща.
До мястото където ще прави пари, като се отдава под наем.
Tsilkov - майстор
Аз в такъв случей не виждам никаква причина да е на ремарке. Все пак ремаркето малко или много е МПС иска поддръжка - гуми, смазване, спирачки.... Като доиде време за местене - крана, камиона и на новата дестинация.
nikel - специалист
Гондола от вторични. Камиона я товари и разтоварва.
itcome - напреднал
Имам напредък.
Свързах се със фирма, която прави разтегаеми мобилни къщи. Резултата е: със доста разговори и обсъждане изчистихме конструкцията.
Имал съм разбира се фантасмагории... но сега, като, че имаме концепция.
Размери - 12 по 3.20 високо 2.90м т.е. леко извънгабаритна но побираща се на полуремарке.
Разгъната - 12 на 4.50 + 2.30 веранда високо 4.60 т.е. доста къще.
Изображение
Това е първоначалния план на разпредление:
Изображение

Следва: Избор на сандвичи.
Моите виждания - ОСБ+Минерална вата+магнезиева плоскост. Външен финиш - силиконова мазилка. Вътрешен - латекс.

Банята е тънък момент.
Моите виждания - винилов ламинат залепен върху ОСБ третиран с гума?

Идеи?
шоп - майстор
Много хубаво сте стигнали до латекса, но решихте ли от какво ще е скелета? Да не се счупи като вафла след като крана я повдигне? За мен най-доброто е профилна тръба ( 100х50 да кажем) и метални термопанели с полиуретанова пяна. Няма да е евтино но ще е здраво и вибражиите и усукванята при местенето ще се поемат.

Предложих ти варианта и 40 фитов контейнер, ( гледам че са паднали цените около 3000лв) но май идеята не ти допада.

Иначе за баня стенна ПВЦ ламперия с хидроизолирана основа.
itcome - напреднал
Да отказах се от контейнера, заради естетически съображения.
Скелето е метални профили с най различни размери, започващи от 50 по 100 до 80 по 20 в зависимост от функцията им.
Най долу има предвидена поцинкована ламарина.
За това дали ще се скърши - ще поемат гаранция от изпълняващия слелето.
Аз обаче трябва да се погрижа за нещата след това. Те ме притесняват.

Покрива - Ондолин или Метални керемиди или пясъчно полимерни
Ондолин - кратък живот,
Метал - тропа като барабанче...
Пясъчно полимерните - най тежки... могат да изхвърчат при преместване.
Сандвича на пода - ламарината + 10 см минерална вата + 0.9 ОСБ3 + подложка + ламинат. Дали ще е достатъчно като изолация?
Банята също ми е притеснителна... ще трябва да прочета какви са практиките, как се изолира ПДЧ-то...
hett - напреднал
А за какви цени горе-долу иде реч на тези на които си се спрял?

Нещо по законовата част разбра ли повече? Какви документи са необходими и има ли уловки и условия?

Аз разглеждах и тези: http://www.balkankonteineri.com/xhome.html
Като концепция горе-долу ми харесват, с изключение на полиуретановата пяна. Ама нямат публикувани цени.
itcome - напреднал
Няма да е истинска мобилна къща (но много важно: с опция да стане такава много, много бързо, защото е в размерите на полуремарке). За преместваем обект ти трябвало скица от общината къде да я поставиш в двора. Дали е така - след като мина през машината, ке ти кажа.
Фирмата е с седалище Перник и е специализирана във производството на сгъваеми и преместваеми къщички. Договорихме се за 10К за конструкцията - всичко метално и разтягащо се - включае колоните на верандата :)

Конструкцията ми ще е готова бързо, но аз ще си я взема май месец и плана е за две седмици да я "облека" за още толкова пари. Имам два месеца да си подготвя домашното как да стане това. Разбира се, ще споделям тук.
itcome - напреднал
Вече имам нещо, което не е на чертеж :)
Изображение
itcome - напреднал
:drinkers:
Изображение

Скоро ще я презентирам окончателно... :)

Тема "Мобилна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: