• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Целият студ се предава по металната конструкция и се среща с топлия въздух от къщата и... те ти булка, Спасовден .

Аз искам да попитам с какво е запълнен "балкона" , онова нещо зад скелето ,което е като една площадка. Какво има между металните профили и къщата?

Иначе металните конструкции не са им сила тука в Бе Гето, на такива глупости се наслушах докато си търсех проектант, че ти е бедна фантазията.
Иначе проекта не съм го отварял аз, но то и никой не може да направи ферма от метал и дъб. Ама аз мога :lol:
Последна промяна от Фитилчо на пет фев 26, 2016 11:01 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
KaL написа:
egomen66 написа:
Какъв е термопанела...?
4см термопанел с полиуретанова пяна.
Изключително малък и термопанела.
А какво наложи тая перверзия а не я иззида с тухли помежду профилите? Носещите са поне 100/100/ нещо и между тях ИДЕАЛНО влиза осем сантиметровия Винербергер.
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
Аз искам да попитам с какво е запълнен "балкона" , онова нещо зад скелето ,което е като една площадка. Какво има между металните профили и къщата?
Профилите са облечени с магнезиеви плоскости и отгоре с 5см стиропор, ако разбирам правилно въпроса?
egomen66 - майстор
Попитах нещо , но не ми отговори...проблема е между термопанела и стиропора...Който предполагам , е лепен с пяна. А сега си представи двоен прозорец...пакет , на който предното стъкло е спукано. На вътрешния прозорец ще имаш конденз...Някой яко те е подвел...Това са само предположения...Отговори първо на въпроса.

Изображение

С метално покритие ли е термопанела...
Последна промяна от egomen66 на пет фев 26, 2016 11:12 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Какво са магнезиеви плоскости не зная, но едно зная.
Профилите са ти студени а вътре къщата топла. Резултат го виждаш и сам :|
Фитилчо - майстор
egomen66 написа:
Попитах нещо , но не ми отговори...проблема е между термопанела и стиропора...Който предполагам , е лепен с пяна. А сега си представи двоен прозорец...пакет , на който предното стъкло е спукано. На вътрешния прозорец ще имаш конденз...Някой яко те е подвел...Това са само предположения...Отговори първо на въпроса.
Концептуално у нас, нещата са адски зле. Мен ми отне 3 години ровене и мислене, не съм разчитал на никого.На обещания и увещания всички са силни. Резултата ще го видим скоро , но определено ще зидатм с тухли между профилите и отвън 20 см EPS а вътре 100 мм вата.

Колега КаЛ, защо си със равен покрив и с какво е покрит?
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
KaL написа:
egomen66 написа:
Какъв е термопанела...?
4см термопанел с полиуретанова пяна.
Изключително малък и термопанела.
А какво наложи тая перверзия а не я иззида с тухли помежду профилите? Носещите са поне 100/100/ нещо и между тях ИДЕАЛНО влиза осем сантиметровия Винербергер.
Ами аз като цяло 100 пъти съжалих, че не я направих монолитна ама вече се бяхме хванали на хорото и нямаше как... нито майсторите, нито инжинерите разбират достатъчно от такъв тип строителство и трябва да импровизираме на доста места, особено докато измислим отводняването на покрива... там поне го решихме проблема.
KaL - напреднал
egomen66 написа:

Изображение

С метално покритие ли е термопанела...
Да с метално покритие е и стиропора е лепен с пяна
Фитилчо - майстор
Не ме разбирай погрешно, аз също съм с метална конструкция, защото си я правя сам , това мога- това правя. Скоро смених концепцията с тухлите, говорих с един човек, който ме разубеди да играя панели-фабрични или пластове правени. Бягане от конденза няма! Затворен ли е конденза ПЛЪТНО Между две неща, го ядеш дебелия...

Просто концептуално сте объркали схемата...пробвай с решетките както сте го измислили, но сега ще ви е много трудно. Не може да набичите решетки просто ей така. Трябва да се използва естествената циркулация на въздуха...

Тия винтове на тая красива и скъпа ламперия неръждаеми ли са или ти набухаха поцинковани?
КОй пиян идиот ги е редил и защо ги е наредил на "не се сърди човече" :x моливи и линии нямате ли по вашият край? :lol:
egomen66 - майстор
KaL написа:

Да с метално покритие е и стиропора е лепен с пяна
Лошо... То се води финишно покритие...Проблема не е в металната конструкция...поне не изцяло. Просмуква се влажен въздух , между стиропора и панела. Който кондензира на металната повърхност на термопанела. Трябваше фасадата да е вентилирана. Нека да изчакаме и други да се включат.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Проблем с конденз по фасада на къща с метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: