Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
fade - специалист
Ето и снимките от мястото, кореспонденцията не съм я снел още.

Прикачен файл

Pix_4.jpg

Прикачен файл

Pix_3.jpg

Прикачен файл

Pix_2.jpg

Прикачен файл

Pix_1.jpg
gnt69 - майстор
Пиши на общината да дойдат и да си оправят тротоара. Всичките ти проблеми идват от тротоара. Той е с наклон към тебе и стената и всичката вода се стича в подпорната стена. Тротоара е общинска собственост и няма законен начин ти да го ремонтираш. Трябва да има наклон 3% към улицата. :partyman:
juvesan - специалист
A според мен проблема ще се окаже сериозен ( дано да не съм прав) В тези селски общини обикновено няма никакви пари, които могат ей така да се отпусна целево за разни ремонти. Много често кметовете на малките селища даже се налага да врънкат за пари по нагоре за какви ли не дреболии.. в тази връзка, докато не падне е крайно съмнително да се вземат мерки. Няма пари , няма и желание... още повече, че и пътят , който виждам е доста широк и пропадането няма да го затвори , което значи няколко ленти и преписка в общината и големи проблеми за Вас. И въпреки, че сте сигнализирали своевременно , обзалагам се, че ще изкарат стената Ваша и отговорността също. Моят двор леко се извисява ( 80 см) над селският път, но имам останала някаква бележка, че някои си дядо е искал и получил разрешение за строеж на дувар ( пак е сух ) и е написана с Ъ накрая на думите - сещате се кога е станало. В заключение ще се окаже, че стената е Ваша и проблема основно си е Ваш ( до падането) Като падне, вече тогава може да се говори за съвместни усилия по отстраняване на проблем от обществено значение, което пак си е писане и чакане.... А може и да не съм прав... :weedman:
gnt69 - майстор
Ако оправят тротоара стената ще се стабилизира. Може да изкара някоя и друга година. Основния проблем е преовлажняване на стената вследствие на пропадналия реден на пясъчна възглавница тротоар. Трябва водоплътен с наклон към улицата. Общината не може да налива води към твоя имот, както и ти не бива да наливаш към чужд имот. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Коя е тази община?
juvesan - специалист
Общината не може да налива води към твоя имот, както и ти не бива да наливаш към чужд имот.
Не искам да се се заяждам колега, но като гледам в какво положение е покритието на тротоарите в частност и поглед в по-общ план, как мислиш , че това ще стане? Вярваш ли го ? Ние сме в България все пак .. не сме в някаква правова държава... :mrgreen:
p.v.x - майстор
n_a написа:
Коя е тази община?
Як въпрос.. :rolleyes: Да не познаваш , всички кметове и наместници. :shock:
gnt69 - майстор
Трябва общинския кмет да тормозиш. Колкото и да нямат все пак бюджета на общината е няколко милиона. И ти гарантирам че имат 20-30 х за аварийни ремонти. Селския кмет няма естествено. :partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
p.v.x написа:
n_a написа:
Коя е тази община?
Як въпрос.. :rolleyes: Да не познаваш , всички кметове и наместници. :shock:
Не, но има места за които се знае, че нищо няма да стане, има места за които се знае, че без проблем можеш сам да се споравиш има места за които се знае, че по-добе да не пипаш....
juvesan - специалист
20-30 х за аварийни ремонти. Селския кмет няма естествено.
Като падне, вече тогава може да се говори за съвместни усилия по отстраняване на проблем от обществено значение, което пак си е писане и чакане
А такаааа :rock: :drinkers:

Тема "Пропадане на подпорна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: