Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolcho - специалист
gechev написа:
[vbox][/vbox]Работя в с. Столник. За 20 минути съм пред Паметника Левски
Оппааааа, този хит съм го пропуснал - от Столник до Паметника Левски за 20 мин! Дали пък не са 2 минути, а не 20?
:lol:
gechev - специалист
kolcho написа:
gechev написа:
Оппааааа, този хит съм го пропуснал - от Столник до Паметника Левски за 20 мин! Дали пък не са 2 минути, а не 20?
От Мотописта до Столник са 32 км. От Караулката на Ботевградско шосе - 18 км. Не можеш да минеш 22 км за 20 минути ли? Стига да улучиш "зелената вълна" по Ботевградско. Комшията ми по цех с Шелби до Илиенци е за 9 - 10 мин. Моята е по слаба само 200 коня.
kolcho - специалист
gechev написа:
kolcho написа:
gechev написа:
Не можеш да минеш 22 км за 20 минути ли?
Не можеш, ако е в светло време и си в нормалния за деня трафик. Само светофарите от ПЛ до изхода към магистралата са 8-9. Плюс още едно добро число пешеходни пътеки без светофари, но с доста пешеходци. Можеш да стигнеш за толкова време до Столник само при две условия:
1. Караш в малките часове при /наглед/ никакъв трафик.
2. Имаш "достатъчно" акъл, за да караш като пътен джигит, без спазването на ограниченията на скоростта и без никаква грижа за останалите на пътя.
Очевидно, че с мозъчното съдържание си наред, след приказките за двестате коня и пр бабаитлъци. Няколко примера:
1. Разстоянието не е 22, а 26 км.
2. Само евентуалното чакане на въпросните светофари+пешеходните пътеки / особено в часовете-пик/ може да надвиши 20 мин.
3. Твърдиш, че от Столник до ПЛ си за 20 мин, а после шестте километра от ПЛ до Мотописта взимаш за...35-45. Аферим - сякаш до ПЛ целият път е безконфликтна магистрала, а светофарите и тапите в София започват след паметника!..

Сещаш ли се колко кухо е всичко това?
torbalan - Дървен философ
Мои приятели купиха в с. Балша. Лично на мен много ми хареса.

Мисли, ако имаш деца как ще ги караш ежедневно в София на училище.
gechev - специалист
kolcho написа:
gechev написа:
kolcho написа:

Не можеш да минеш 22 км за 20 минути ли?
Не можеш, ако е в светло време и си в нормалния за деня трафик. Само светофарите от ПЛ до изхода към магистралата са 8-9. Плюс още едно добро число пешеходни пътеки без светофари, но с доста пешеходци. Можеш да стигнеш за толкова време до Столник само при две условия:
1. Караш в малките часове при /наглед/ никакъв трафик.
2. Имаш "достатъчно" акъл, за да караш като пътен джигит, без спазването на ограниченията на скоростта и без никаква грижа за останалите на пътя.
Очевидно, че с мозъчното съдържание си наред, след приказките за двестате коня и пр бабаитлъци. Няколко примера:
1. Разстоянието не е 22, а 26 км.
2. Само евентуалното чакане на въпросните светофари+пешеходните пътеки / особено в часовете-пик/ може да надвиши 20 мин.
3. Твърдиш, че от Столник до ПЛ си за 20 мин, а после шестте километра от ПЛ до Мотописта взимаш за...35-45. Аферим - сякаш до ПЛ целият път е безконфликтна магистрала, а светофарите и тапите в София започват след паметника!..

Сещаш ли се колко кухо е всичко това?
Обиждаш, но аз ще се въздържа да ти се пускам по акъла защото така ще спамя в темата.
kolcho - специалист
gechev написа:
Обиждаш, но аз ще се въздържа да ти се пускам по акъла защото така ще спамя в темата.
Чувстваш се обиден, а въобще не си даваш сметка в какви заблуди вкарваш питалия в темата. И проблемът не е само в бабаитските ти замашки на тема "20 мин", човек, който избира да живее извън големия град едва ли ще се стресне от 15-20 минути пътуване вповече, те са си по дефиниция, дето се вика. Виж какво си казал за Столник - " идеално село". Само за сведение - "идеалното село" е в зоната на едно от най-тежките замърсявания с прах, тежки метали, радиоактивни материали / радий/ и още, и още... не само около София, а въобще в страната! Причината - ами разположено е в суперзамърсената зона между Кремиковци, шламоотвалите около гара Яна, урановите мини в Бухово, КЦМ в Гара Искър, Химическия комбинат в Равно поле. Ако човек си пада по критични нива на радий, ако закусва с олово и предпочита да диша фино диспергиран прах - Столник наистина е идеалното място. Мислиш ли, че питалият търси точно това за себе си и децата си? Аз не мисля. Ето защо твърдо зачерквам района на Яна, Столник, Ботунец, Богров, Равно поле.
Толкова от мен по темата!
shotik - майстор
kolcho написа:
gechev написа:
Чувстваш се обиден, а въобще не си даваш сметка в какви заблуди вкарваш питалия в темата. И проблемът не е само в бабаитските ти замашки на тема "20 мин", човек, който избира да живее извън големия град едва ли ще се стресне от 15-20 минути пътуване вповече, те са си по дефиниция, дето се вика. Виж какво си казал за Столник - " идеално село". Само за сведение - "идеалното село" е в зоната на едно от най-тежките замърсявания с прах, тежки метали, радиоактивни материали / радий/ и още, и още... не само около София, а въобще в страната! Причината - ами разположено е в суперзамърсената зона между Кремиковци, шламоотвалите около гара Яна, урановите мини в Бухово, КЦМ в Гара Искър, Химическия комбинат в Равно поле. Ако човек си пада по критични нива на радий, ако закусва с олово и предпочита да диша фино диспергиран прах - Столник наистина е идеалното място. Мислиш ли, че питалият търси точно това за себе си и децата си? Аз не мисля. Ето защо твърдо зачерквам района на Яна, Столник, Ботунец, Богров, Равно поле.
Толкова от мен по темата!
Срещат се приятели и от дума на дума стигат до разговор за купуване на къща около София. Разбрали се след седмица пак да се срещнат и всеки да каже какво е разбрал .
Един казал едно, друг друго и стигнали до един ,който заявил - Ще си купя в Бухово !
Как там бе , ти луд ли си? Радиоактивно, цигани, не си и помисляй ! - Абе хора, като отидох там и като гледам некролозите ,все на хора над 85 години, как да не е хубаво ?

Така , то си е виц , но и малко истина. Всеки който е бил в някакво селище, град ,държава ,има своите спомени, ако е за кратко време ,едва ли е разбрал лошите неща,ако е живл повече,поне 5 години ,тогава може да даде своите виждания.
Повече от 42 г съм женен за жена ми , тя е преселница в Мировяне и вече две години и половина сме тук , а аз нямам какво да кажа, не се интересувам от възможностите на селото, знам ,че няма детска градина и училище, но има три рейса, както навсякъде има гаменчета и "рокери" , все още и обори с животни, близо е до София, но и имотите са скъпи.Има магазини за хранителни стоки, железария, аптека, лекар на график през седмицата, но ние ходим в Нови Искър във вторник и петък да си пазаруваме.А има нови строежи ,дори знам и един парцел близо до нас
http://olx.bg/ad/prodavam-upi-s-mirovya ... 2b1412835f
, дворът е вътрешен между други, но има от къде да се минава, който се интересува ,да ги пита ,аз само толкова знам.
edesign - специалист
И на мен ми е много интересна темата. Преди 2008 бях си купил имот в Нови Искър, но продадох преди няколко години. И аз исках да живея сред природа но.....
1. Няма магазини за нищо
2. Задръстванията умопомрачителни
3. Мъглите по околовръстното и требич есен и зима катастрофални
4. След 2008 година стана страааашна цигания
5. Автобуси и маршрутки има - ходят чак до плиска..... но пътуването е часове......
6. Построиха супер детска градина, училището работи и е ремонтирано
7. Ремонтираха пътя и центъра
Обаче шок е от количеството джигити нощно време. По мрак трябва да се внимава да не те изплющи някои със 100км в час в малка квартална уличка, сбират се доста шумни компании и т.н. и т.н.
Сега живея в София и съм се отказал от идеята за имот в село около София. Поради абсурдно високите цени, невъзможността да се пътува всеки ден до софия (особено ако трябва да се карат деца до градини, училища и т.н.), гореописаните недостатъци
По скоро съм навит да си купя къщичка в друг град и да ходя там събота и неделя отколкото в соф. поле.

Тук иначе ми харесват Лозен, Герман, Панчарево, Железница, Бистрица. Качеството на условията за живот в тези места е на светлинни години пред селата в подножието на Стара Планина и тези по пътя за Пловдив.
Друг интересен район е по посока Сливница. С отремонтираното околовръстно от Божурище до метрото 10 минути с кола. Пуснаха автобуси.
Antonii - майстор
Пробвайте в гр. Перник.
Детски градини и училища колкото щеш. Опашки за тях за сега няма. Цени на жилищата на 1/2 и по ниски от тези в София.
Транспорт всякакъв. Автобуси на 20 минути. Влаковете са малко по нарядко. С автомобил за 20мин сте до метрото в Люлин.
И вече не е индустриален град по никакви показатели. Единствено жилищния фонд е малко остарял поради липсата на ново строителство, но ако искате къща това едва ли е проблем.
kalin72 - майстор
От 5 години живеем в град Брезник. Чисто, тихо и спокойно малко градче, на 50 км от София.
Къща 2 етажа по 70 м2 с двор 700 м2 купихме за под 40К лева.

Тема "Къде бихте купили имот за къща (около София)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: