Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BLUEPUPIL - майстор
Tsilkov написа:
Ми ако си достатъчно недалновиден под скатен покрив да изливаш плоча....
И мене ме заболя устата да думам, да се турга ст. бет. плоча само там където е необходимо- демек подовете на основните жилищни помещения или иначе казано плоча или армирана замазка на кота 0.00. За под на помещенията разположени на второ ниво- спални , дрешници, килери и пр. се думкат ст. и дървени греди....Повечето плочи на къщи, които съм виждал не са направени както трябва. Най-често се наблюдава комбинацията от недопустими по големина пукнатини и провисване. И после сайбията почва да пита дали шумовете дето чува през нощта от плочата са опасни.
ArturDent - Почти Безобиден
Ако нямаш надзид къщата изглежда схлупена. Поне за мен е важно поне на външен вид да ми харесва.
Освен това когато имаш надзид - стрехите може да са по-големи, защото иначе слизат много ниско. Според мен разумния компромис е 50, даже 80 см.
BLUEPUPIL - майстор
olelemaiko написа:
Тука даже и с над зид , изглежда схлупена.viewtopic.php?f=47&t=20157&start=220 Тука , пак схлупено. viewtopic.php?f=47&t=36599&start=140
ArturDent написа:
Ако нямаш надзид къщата изглежда схлупена..... Освен това когато имаш надзид - стрехите може да са по-големи, защото иначе слизат много ниско. Според мен разумния компромис е 50, даже 80 см.
Съгласен съм с вас, че едноетажна къща с четирискатен покрив изглежда до известна степен схлупено. Въпроса е ,ако и се сложи двускатен покрив или gable, няма ли да се поотвори поне главната фасада?
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (9.9 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (9.82 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (89.21 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
4.jpeg
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
5.jpg
5.jpg (115.02 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
6.jpg
6.jpg (75.35 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
7.jpg
Прикачен файл:
8.jpg
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
9.jpg
9.jpg (53.25 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
10.jpg
10.jpg (88.74 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
11.jpg
11.jpg (57.2 KиБ) Видяна 1760 пъти
Прикачен файл:
12.jpg
12.jpg (46.07 KиБ) Видяна 1760 пъти
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
13.jpg
13.jpg (40.54 KиБ) Видяна 1749 пъти
Прикачен файл:
14.jpg
Прикачен файл:
15.jpg
15.jpg (99.57 KиБ) Видяна 1749 пъти
Прикачен файл:
16.jpg
16.jpg (49.52 KиБ) Видяна 1749 пъти
BLUEPUPIL - майстор
Прикачен файл:
17.jpg
Прикачен файл:
18.jpg
18.jpg (18.17 KиБ) Видяна 1749 пъти
Прикачен файл:
19.jpg
Прикачен файл:
20.jpg
Tsilkov - майстор
Отваря я разбира се, ама те хората са свикнали да си правят един вид традиционно-битови катакомби и подобни снимки като твоите ги плашат с неизвестността си :lol:
Чираче - майстор
Отваря, друг път. Подобни кичозни снимки всеки може да ги види в нета. Това не са къщите на българина.
Tsilkov - майстор
Чираче написа:
Отваря, друг път. Подобни кичозни снимки всеки може да ги види в нета. Това не са къщите на българина.
Друго си е да боднеш едно "османско покривче" и да обухаш стъклата в "чардаци" та да не влезне никога повече лъч светлина в стаите. Нищо че от над 130 години не сме част от вече споменатата империя и че от над 100 години и по наще земи има индустриално стъкло и няма опасност да ти влезне дъжд през отворите във фасадата :lol:

Тема "Съвети за проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: