• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iliya_i - майстор
Mauer написа:
Когато слагаха UD профилите на кнауфа с тях силно притиснаха кабелите. Възможно ли е да е намалена изолацията така и от там да идва тази индукция ? Проверих още два ключа за лампите (които са с по 3 кабела на ключа) и при тях го има същия ефект. Купих си един друг фазомер който е с цифрички и показва (уж) волтажа. На него по кабела по който не би следвало да има ток ми светва на едното място 110в, на другото 55в.
Таква "измервателни" инструменти които ползваш, отчитат такива потенциали върху несвързаяни кабели, както вече ти казаха "по индукция". Причината е, че са с много голямо съпротивление и не могат да разредят индуктираните от съседни проводници потенциали. Има един много прост и евтин инструмент, който не отчита нищо на несвързан кабел. Нарича се "пробна лампа" и струва стотинки.
Mauer - напреднал
Благодаря много на всички за отзивчивостта =D> =D> =D> :prayer: :prayer: :prayer:
iliya_i написа:
Mauer написа:
Когато слагаха UD профилите на кнауфа с тях силно притиснаха кабелите. Възможно ли е да е намалена изолацията така и от там да идва тази индукция ? Проверих още два ключа за лампите (които са с по 3 кабела на ключа) и при тях го има същия ефект. Купих си един друг фазомер който е с цифрички и показва (уж) волтажа. На него по кабела по който не би следвало да има ток ми светва на едното място 110в, на другото 55в.
Таква "измервателни" инструменти които ползваш, отчитат такива потенциали върху несвързаяни кабели, както вече ти казаха "по индукция". Причината е, че са с много голямо съпротивление и не могат да разредят индуктираните от съседни проводници потенциали. Има един много прост и евтин инструмент, който не отчита нищо на несвързан кабел. Нарича се "пробна лампа" и струва стотинки.

Мен ме притесни това, че по същата схема на друго място фазомера не светеше на несвързан кабел, но предполагам, че и дължината на кабела е от значение за индукцията.
С мултимер-а не отчете да има напрежение. Явно си е индукция.

Аз за всеки случай отворих таблото да видя как са навързани нещата и видях, че всички нулеви кабели са свързани на една голяма топка. Явно ще трябва да вземя накаква шина за нулата.
Последна промяна от Mauer на вт авг 01, 2017 11:54 pm, променено общо 3 пъти.
Mauer - напреднал
muhala написа:
Mauer написа:
Предполагам, мостов кабел над картона и пред мазилката ?

Голя стена => кабел => UD профил => скара и кнауф
Mauer - напреднал
kozl написа:
На плътен окачен таван до сега не съм видял видими разпределителни кутии. Трябвало е да си заявиш открита инсталация.
Утечка се пише с У. Оти и фазомеро с глимлампата нищо не мери, а с него се прави проверка. Я снимай уредо да видим с глим лампа ли е или със светодиод, че от последните два съм засилил в коша. Тези електронните джаджи са много чувствителни и отчитат от нищожен ток. А индукция се получава и при прав проводник, оти и он създава магнитно поле.
До тук си проверил за наличие на напрежение. Измери и тока протичащ при наличното напрежение.
Като свалиш предпазителите какво показват фазомерите?

- Както се казва за другия път да си знам да кажа на майсторите, че искам открита инсталация :). Просто не си и представях, че на някой може да му дойде на ум да скрие кутиите в тавана.

- Сори за Отечката, в последствие видях, че се пише с "У" :-)

- Фазомера е ето този лявия http://www.emo-sinove.com/image/cache/m ... 00x600.jpg

- Мултимер-а не откри напрежение по този, леко светещия проводник.

- Като сваля предпазителите нищо не отчита.

Явно е индукция.
Последна промяна от Mauer на вт авг 01, 2017 11:55 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Зависи и къде си включвал мултиметъра, все пак той има 2 пробника, а на фазомера втория е капачката :)
Mauer - напреднал
sstefanov написа:
Зависи и къде си включвал мултиметъра, все пак той има 2 пробника, а на фазомера втория е капачката :)

И ти си прав :-D :-D :-D .

Пак ще меря. ЩЕ гледам с разклонителя да си докарам нулата до ключа.
  • 1
  • 2

Тема "Отечка или ... какво? Малко помощ ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: