Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sonivasi77 - напреднал
А ако си вкараме в двора готова гаражна клетка,докато траят тези въпросни упражнения!Въобще някакъв вариант ли е това?????
plamen6703 - майстор
Дадохме ти посоката, в която трябва да насочите вниманието си за решаване на казуса с гаража. :partyman:
MamaMy - майстор
Руди написа:
Трябва буква по буква да се прочете отказа!
Консултирайте се с опитен геодезист, с архитекта и
при нужда с адвокат.

Оптимистична прогноза:
Може да се окаже, че междувременно е настъпила
някаква дребна корекция в регулацията, която
трябва да се изправи - някоя начупена ограда
е изправена или нещо подобно
- малко мотаене по
нотариуси и общини, още малко дребни разходи на
средства, повече загуба на време и нерви и готово...

Това разрешено от закона и съвсем необяснимо действие е изключително голям генератор на корупция. Винаги когато ми се е наложило за мен или за приятел да предприема действие по даден имот, винаги достигам до този момент. Има корекции по регулацията. Тоест, тези корекции не са направени еднократно, а само когато има движение по някой имот. Идеята е да се искат едни пари от заинтересования иначе започват едни безкрайни разкатавания и загуба на време. Ако ги питаш за основание за промяната ти цитират един член от ЗУТ според който трябвало да се изправят граници. Да, но там пише където е възможно въпреки, че за мен и това не е така. Ако е било възможно да е направено от самите собственици. Да, ама не! Те ти изправят оградата по плана без никой да дойде и да погледне, че това всъщност не е ограда а урва примерно или е някой 100 годишен каменен дувар следващ естествената денивелация на терена. Ето това е нагледен пример как администрацията се самовъзпроизвежда като генерира кретенски закони с цел облага за самата нея. От тук изведнъж техника на даден район става цар и зависиш от неговото благоволение и текущи финансови нужди. Тарифата се договаря, но според действащите брокери е такса 200лв от брокера който продава имота. Когато става дума за семейни наследявания или прехвърляния не знам колко платиха съседите, но аз се зарекох, че ще съдя и общината и държавата ако още веднъж ми коригират оградата. Ще изискам този който е направил промените със собствени средства да изгради подпорна стена и да насипе пръст за да ми изгради ограда в дерето.
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Архитекта ни еска виза,а за да ни изготвят виза ни искат план от архитекта
Дай отначало че има неясноти.
Упи ли сте в крайна сметка или не сте.
plamen6703 - майстор
Какво пише в полученият отказ от общината?
gnt69 - майстор
sonivasi77 написа:
Да УПИ е имота!
Искайте си визата не могат да откажат да ви дадат, поне отказ трябва да дадат, платили сте я.
Не разбрах на границата на имота ли искате да строите, или на 3 метра от оградата на комшията.
Antonii - майстор
Направо ги питайте колко пари искат и това е.
Един роднина имаше подобни "проблеми" които се оказаха изкуствено създадени.
И понеже човека е "отворен" и разбира от една дума за какво иде реч, та направо си ги пита какви пари искат.
Сумата беше над 1000лв, но поносима. В случая който визирам ставаше въпрос за строеж на къща.
За конкретния гараж може би до 1000лв ще ви оправят и като разберете за каква сума става въпрос ги подпукайте с някоя телевизия, и това помага доста.
А ако действието се развива в северозапада - 100% в това е проблема.
brick - специалист
Antonii написа:
Направо ги питайте колко пари искат и това е.
Един роднина имаше подобни "проблеми" които се оказаха изкуствено създадени.
И понеже човека е "отворен" и разбира от една дума за какво иде реч, та направо си ги пита какви пари искат.
Сумата беше над 1000лв, но поносима. В случая който визирам ставаше въпрос за строеж на къща.
За конкретния гараж може би до 1000лв ще ви оправят и като разберете за каква сума става въпрос ги подпукайте с някоя телевизия, и това помага доста.
А ако действието се развива в северозапада - 100% в това е проблема.

Проблема в случая са го създали съсобствениците на авторката на темата, които с ясно съзнание са построили гараж, влизащ в чужд двор (па макар и със съгласието на съседите), без да ги е грижа за последствията.

Ако наистина някой чиновник е решил да крънка пари, той се възползва наготово от тази ситуация и сигурно има наум каква задна вратичка да предложи. Те основно от такива ситуации се хранят, щото да създаваш проблеми на хора, на които всичко им е изрядно, носи повишен риск.

А много "отворените" клиенти се случва да плащат за неща, дето ние законопослушните ги получаваме безплатно :cool:
radius - майстор
@MamaMy, много си прав, мамка му!

Тема "Построяване на гараж в съсобствен имот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: