• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Руди - майстор
Шопе, като чета тебе, пък naster, май за различни неща говорите?
Всякакви експерименти без пояс са отживелица, освен ако не държим да
правим къща от кал, камък и дърво за да покажем, че и така може.
Дори да не носи покрив, всеки надзид е добре да завърши с пояс, за
негово добро е.
ср юни 26, 2019 3:35 pmшоп написа:
Замонолитяването на дървени надстенни греди на покрив към стени без стоманобетонов пояс с
"фиби" както е масово използвания разговорен термин и @naster го назова е лесно и евтино решение .
naster написа:
Фиби им казват. На нашия покрив замонолитихме планки през 2м в пояса да хванем столиците с винтове.
После през 1м допълнително дюбелирахме гредите към пояса. При билото ребрата са ковани към столицата.
шоп - майстор
Аааа, аз не казвам, че е добре без ст. бетонен пояс.
Напротив трябва да го има, но има заварени случаи в които го няма и трябва да се предприемат мерки:-)
Последна промяна от шоп на ср юни 26, 2019 8:15 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
Моят е готов за литване, ама нямам и никакви опции, освен да кова планки в плочата под покрива и за тях да захващам арматура, която да "натяга" гредите в посока обратна на излитането.
kozl - майстор
Сега ми доде спомен от преди. Гледах на къща керемиди брамак наредени върху летви без дъсчена обшивка и вързани с поцинкована тел към летвите. Само крайните 2 ленти по наклоните на двускатен покрив. Собственика каза, че му писнало да му отлитат.
fbr - майстор
Керемиди с дупки и пирони към летвите също е класика в жанра.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Ама няма по-устойчива на литване система от ст. бет. скатен покрив и отгоре керемиди на варо-циментов разтвор. Питай ги сливналиите. Иначе американците в алеята на торнадото и те бетони взеха да думкат на покривите.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (80.88 KиБ) Видяна 2441 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (67.56 KиБ) Видяна 2441 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (85.09 KиБ) Видяна 2441 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (74.15 KиБ) Видяна 2441 пъти
kozl - майстор
BLUEPUPIL-2 написа:
Ама няма по-устойчива на литване система от ст. бет. скатен покрив и отгоре керемиди на варо-циментов разтвор.
Е то така и по-евтино, но дека е топлоизолацията :?
naster - майстор
Топлоизолират ги с палмови листа. За тамошния климат явно не е грижа
шоп - майстор
чет юни 27, 2019 9:35 pmkozl написа:
BLUEPUPIL-2 написа:
Ама няма по-устойчива на литване система от ст. бет. скатен покрив и отгоре керемиди на варо-циментов разтвор.
Е то така и по-евтино, но дека е топлоизолацията :?
Хич не е евтино според мен.
Сметнете сами
За 100м2 РЗП ще налеете едни 12-13м3 бетон в покрива.
Това е бетон, кофраж, труд, механизация, арматура...
Тези допълнителни 20-25 тона тежест на покрива автоматично се отрязва в цената на фундамента и колоните.
Ст.бетонен покрив само ако е плосък!
Бедняците като мен са с дървена конструкция, практиците с метална конструкция, а богатите с бетон:-)))

Иначе изолацията е лесна особено ако подпокривното е студено и не отопляемо помещение. Върху горната плоча се слагат 20-30 см фибран и ...готово.
BLUEPUPIL-2 - специалист
съб юни 29, 2019 12:26 pmшоп написа:
Бедняците като мен са с дървена конструкция, практиците с метална конструкция, а богатите с бетон.
Много ми допадат думите в син цвят, касаещи покривите.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Литнали покриви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: