Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Den1sovich - помощник
ср юли 24, 2019 5:14 pmЧираче написа:
погледни за тази фирма http://richhouse.eu/

Разгледай подробно сайта им. Пише всичко. Възможно е да ти хареса.
Благодаря, ще разгледам предложенията им!
Руди - майстор
Мисля, че Richhouse работят със SIP панели. Като конструкция
имам доста резерви към изпълнението. Ако наистина се спрете
на тази технология, май нямат конкуренция.
miroki - майстор
ср юли 24, 2019 3:28 pmшоп написа:
ср юли 24, 2019 3:14 pmmiroki написа:
Какъвто и да е варианта преди време питах и се започва от 50 000 лв. за голи стени, без ламинати и т.н.
50000 лв може да са много и малко. Ако не уточните квадратура, етажност от какви материали и до каква степен на завършеност? За моите вижданя 50000 лв за едноетажна къща от 120 м2 на ниво шпакловка, замазка и ВиК на тапа - това е без пари.
ср юли 24, 2019 3:14 pmmiroki написа:
Преди време мои познати, поради тази причина си купиха не парцел, а къща с парцел. Понеже по-отдалечените къщи от градовете вървят по 20 000 лв.
Има къщи с парцели и за по 2000 лв:-)
Обаче сме ограничени от лоша локация, цигани, безработица и стара къща, която не е по вкуса ни и е компромис.
Изобщо аз съм много скептичен да се наливат пари в стара къща ( освен ако не е родната и там носталгията е водеща сила)
Все едно наливаш пари в каца без дъно.
Мъртвец можеш ли да го вдигнеш? :-D
Колегата ги е написал, около 100 квадрата. За това не счетох нужно да му ги пиша пак.
Също така не писах за 2000 а за 20 000, понеже са в прилични региони. Без цигани и до 30-35 км от града. Като се има предвид, че само парцела заема 1/4 от цената.
Ако е непосредствено до Варна си заслужава строеж. Все пак парцелите са 100 000.
BLUEPUPIL-2 - специалист
ср юли 24, 2019 2:08 pmDen1sovich написа:
Варианта с метален скелет ми се струва по- надежден от изцяло дървена конструкция.
А така, няма да се даваш! Носещият скелет(колони и греди) ги направи от стомана, а покрива, таваните и стените може да са изцяло от дърво!

Ако предложенията на фирмите не ти харесват, си намери сговорчив конструкор, дето има под ръка архитект и да може да напарчи нещата, така че двама души да могат да ги вдигат и давай, ще ти излезе дори по-евтино. Стоманените разглобяеми рамки ще ги поръчаш в някой цех, а за дървената част и бетонните основи, майстори бол.

Прикачен файл:
12.jpg
12.jpg (48.14 KиБ) Видяна 4561 пъти
Den1sovich - помощник
Благодаря на всички за коментарите!
Всяко мнение е полезно за мен. Не ми се вземат прибирзани решения и точно поради тази причина се обърнах към този форум.
Den1sovich - помощник
Днес имам среща с една фирма в Генерал Тошево. Похвалиха ги за региона.
Руди - майстор
Картинките от BLUE са много впечатляващи. В щатите Аризона и Флорида има наистина специализирани фирми за този род строителство. За Варна не съм чувал! За ефективната комбинация стомана-дърво-бетон се изискват специални умения и овладяна технология - от проектантите и от изпълнителите, както и високи изисквания към заготовката на елементите, особено дървените, качествени и красиви видими заваръчни съединения.

В България има фирми, които се занимават с метални конструкции на къщи със студено-формовани поцинковани профили. Тук във форума се
подвизава такъв колега, имаше и тема от доволен клиент.
Най-много фирми и бригади се занимават със сковаване на къщи с дървени скелети - въоръжени с циркуляр и чук. Доставят два палета дървен материал и за нула време сковат скелета. Обикновено тия бягат от бетоновите работи за нулевия цикъл, избягват и всякакви довършителни работи - мазилки, шпакловки, инсталации, настилки. Интересното е, че тези фирми се ангажират с изпълнение на сглобяеми къщи върху проект за монолитна къща, като естествено не се занимават с узаконяване на промяната.
Много по-малко са тези, които правят предварителна заготовка в цех или работилница на елементите си, сглобяват рамки, панели и др., пробиват отвори, изготвят болтови сглобки, имат малък кран за монтаж, ангажират се с инсталациите за вода и електричество, предлагат решения до ключ.
BLUEPUPIL-2 - специалист
:arrow: 9 бр. 6 метрови, стоманени рамки през 3м и ето ти 126м2 къще! :idea:
Останалото от дърво! :drinkers:

Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (61.25 KиБ) Видяна 4501 пъти
Прикачен файл:
2.jpeg
2.jpeg (77.51 KиБ) Видяна 4501 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
Прикачен файл:
DREAM-HOUSE.jpg
radius - майстор
Пишете, гледайте шарени картинки от държави с традициии и като осъзнаете, че тук няма кой да ви го направи като хората (щото просто не знае как и се учи на ваш гръб), си построете къща от тухли и бетон. И която, забележете, няма да ви излезе по-скъпо от сглобяемата.
Чираче - майстор
В момента със сина се опитваме да помогнем безвъзмездно на една първа братовчедка на жена ми. Имат някакво къще в местността на х. Върховръх. Преди доста години е имало само едно малко бунгало, направено с подръчни материали, като за подслон. Впоследствие са правили някакво дострояване пак с подръчни материали. И така се е ползвало доста години. Преди десетина години са направили някаква дървена конструкция върху цялото това нещо, и покрито с Л-Т ламарина. По-грозно и нестабилно изпълнение не бях виждал. Никаква успоредност на дървените греди, никаква устойчивост. Като се качих в подпокривното пространство целия покрив се люлееше с поне 10 см отклонение във всички посоки. Направо страшно.

Желанието на собственичката беше да се затвори по някакъв начин, за да не се вижда грозотията. С много убеждаване от моя страна, че така не става, а и аз не искам да го правя така, тя се съгласи. Понакупи материали, и започнахме да го правим. Но беше трудно поради кривините. Взех реперни точки, направих и закрепих носещи метални профили 40/40/3 към съществуващия покрив, и закрепихме със самонарезни винтове ОСБ. Отпред и отзад на подпокривното пространство станаха идеално прави стени. Вградихме в тях врати и прозорци. След това почти сме направили стълбата за подпокривното пространство, като сме я закрепили за металните профили с по-дебели самонарезни винтове. По тоя начин самата стълба стана като носещ диагонал, който стабилизира люлеенето, но само на това място. Имам и снимки за процеса. При интерес можа да ги намаля, и да ги кача тук.

Много по-лесно щеше да ми бъде, ако всичко това се правеше като нова сграда, а не с преравяне и нагаждане към съществуващото положение.

Пропускам мнението на radius, защото не е прав. Просто не е срещал знаещи и можещи хора.

Тема "Фирма за сглобяема къща във Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: