• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
velsi - Почетен майстор
Има едни кухи бетонни блокчета. Мисля, че те са най-подходящи за целта. А и доколкото знам не са много скъпи.

Изображение

В последната графа - цена на 1 бр с ДДС.

http://rikoshet-bg.com/price_block.pdf Изображение

Прикачен файл

Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (22.69 KиБ) Видяна 21645 пъти
lyki - специалист
Щом успяваш с тенекий от сирене да подравниш и да спреш падането на пръста,аз в такъв случаи бих пробвал с автомобилни гуми външни стари с подходящ размер вкопани в малък изкоп.
farmera - специалист
Писаха ти-дай чертеж -снимка!Ако тенекиите за момента вършат работа -то след време Природата сама ще ти реши проблема-имам предвид - залесяване . Това могат да бъдат и културни видове, овошки например.
hhhristov - напреднал
Благодаря на всички които се включиха конструктивно - за съжаление нямам снимка но този уикенд ще снимам и ще пратя...
Стефан - майстор
Помолих за чертеж, или разяснения, но явно не е прочетено. Половината от моя двор е с наклон от около 35 градуса. Преди 18 г. съм го терасирал на тераси с ширина 3 м, и разлика във височината мужду тях от около 60 см. Между две тераси наклона е естествен от около 75 градуса. С времето този голям наклон се свлича, но напролет при обръщане на почвата се оформя отново. Имах идея/неосъществена/ този голям наклон или да му сложа надупчени бетонни пана/виждал съм ги като пътеки в паркови алеи/, или да отлея железобетон със симетрично оставени отвори Ф60 мм през 20 см. И тъй като терасирането е с южно изложение, мислех в отворите да сложа ягоди. Ама само мислех :? :lol:

Решението на задачата зависи от изходното състояние и крайната цел.
tuninghuman - специалист
LazarGanev написа:
То само с 15см бетон няма да мине, ще трябва и желязо. А като ще даваш толкова пари, потърси и някой типов проект на подпорна стена. Аз имам, ама с височина 2,6м.
би ли го споделил с мен? Мисля скоро да подхващам и оградата на вилата.
tuninghuman - специалист
и аз имам подобен проблем - искам да направя 3 тераси - но няма друг вариант освен канал - фундамент и отгоре камък яко , желязо и бетонче
кога обаче ще стане???

ИзображениеИзображениеИзображение
ICC - специалист
Намерих нещо, което може да ви е интересно.
tuninghuman, какво е това бялото около дърветата?

Прикачен файл

pod.stena.jpg
pod.stena.jpg (167.17 KиБ) Видяна 17572 пъти

Прикачен файл

pod.stena1.jpg
pod.stena1.jpg (189.02 KиБ) Видяна 17572 пъти
tuninghuman - специалист
ами поляти са. играх си с маркуча :-D
имат и тор и малко като ги посаждах и разни гранулирани минерали.
това е резултатът

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Терасиране на двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: