• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
ср юни 03, 2020 10:13 pmSvetoslavoff1 написа:

Chapara, благодарен съм за съвета. "Ситен" гребен за по-тънките и с по-едра стъпка за дебелите, казваш. Винаги спазвам това, да обмазвам гърба на плочката.
Ситен за дебелите, едър гребен за тънките, за да догониш равнината. Лепило за външна употреба. Имам наблюдения в/у едно стълбище правено преди 7-8 години, изцяло външно, с
https://baumit.bg/products/baumacol-pol ... za-plochki.
Не е мръднало. Като особеност хидроиолация на бетона , така че да не могат евентуални влаги да достигат до лепилния слой. Гранитогреса трябва да е мразоустойчив. На гърба на плочата обикновено има снежинка.
Успех. :wink:
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря!
Ще бъде взето предвид за пешеходната зона. За зоната за паркиране проучвам споделеното от naster, В тубата попаднах на подобно с грунд, саморазливна и финиш на Сика, ще проуча и него.
Svetoslavoff1 - майстор
пет юни 05, 2020 11:23 amnaster написа:
Супер. Да замоля, ако може да се сподели и тук какво са обяснили.
"Здравейте, боята от която се интересувате не се нуждае от специален грунд. По технология на нанасяне част от боята се разрежда с 30% вода и се нанася като първи слой (грунд) за да осъществи добрата връзка с основата. След това се нанасят два плътни слоя боята без да се разрежда. За вашата квадратура от 25м2 ще ви е достатъчна една бака от 5литра на цена от 79,00лв." - това беше отговорът.
Забавям, но не забравям :)
По Варна вече втора седмица над +5гр нощните температури и аз почти привършвам пода на навеса.
Да споделя вкратце, ако е полезно някому.
Дейностите започнаха, след като навесът беше напълно затворен - само лицевата страна беше останала незатворена, та там сложих ветроупорна завеса. Така се избягва риска от навеища зимата, които да влияят зле на повърхностния слой.
За начало много добро измиване с водоструйка на цялата площ. След това старателно изчистване на няколко места с подкожушено. Там правеше завихряне и някои зими се образуваше пряспа, топене, лед и като резултат компрометиране на част от повърхноста, да речем около 1-1,5м2. Само повърхностно, на дълбочина от няколко мм до 1см. След изсъхване грундирах цялата площ с дълбокопроникващ грунд на Лорка. Варненци я знаят тази фирма.
След обсъдане и консултация с моя строителен гуру, активен и уважаван участник във форума, вместо да купувам готова боя, използвах такава, забъркана на място . Гуруто положи една ръка, показа, инструктира ме и аз довърших. За пълнеж на изроненото към бъркоча ползвах/ме промит и пресят пясък. Тъй като всяко "бъркало" се правеше "на око", с хартиено тиксо разделих пода на няколко полета, та всяко поле да е с що-горе еднакъв цвят. Малко си поиграх и зоната за паркиране е в един цвят, към сиво, а пешеходната - към кафяво.
Надявам се, че търсеният от мен резултат е постигнат - много приличен вид на покритието и премахване на запрашаването от открита бетонна повърхност.
  • 1
  • 2

Тема "под с различен по дебелина грес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: