Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jaspet - специалист
пон авг 17, 2020 9:56 amn_a написа:
нед авг 16, 2020 9:12 pmjaspet написа:
нед авг 16, 2020 8:42 pmn_a написа:
Стената е тръгнала надолу. Какво има под нея?
Погледнахте ли всички снимки? Вижда се че от долу има друга стая на която е избита перпендикулярна на тази стена и е сложен стоманен трегер на бетонни колони, предполагам за да се спре този ефект, но не съм го правил аз.
В зеленичкото какво има??
Там е стената между две стаи, не е променяно нищо по нея, срещуположната е избита и е сложена гредата
Последна промяна от jaspet на пон авг 17, 2020 2:54 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Леко се обърках. Мислех, че пукнатината няма връзка със гредата. Оказва се, че е перпендикулярна на нея, така ли? Пукнатината се е появила преди гредата или след ?
Избили сте външна стена, горната стена се е сцепила, подпрели сте с греда? Това ли е хронологията?
jaspet - специалист
пон авг 17, 2020 10:24 amn_a написа:
Леко се обърках. Мислех, че пукнатината няма връзка със гредата. Оказва се, че е перпендикулярна на нея, така ли? Пукнатината се е появила преди гредата или след ?
Избили сте външна стена, горната стена се е сцепила, подпрели сте с греда? Това ли е хронологията?
Всъщност това се опитвам да разбера и аз :-) Жилището е от скоро мое и не съм запознат с хронологията. Опитвам се да разгадая какво е породило пукнатината. Това преустроство ли е виновно или някакво слягане в почвата и т.н. Да, пукнатината е перпендикулярна на гредата.
Димитър Димов - специалист
пон авг 17, 2020 10:30 amjaspet написа:
пон авг 17, 2020 10:24 amn_a написа:
Всъщност това се опитвам да разбера и аз :-) Жилището е от скоро мое и не съм запознат с хронологията. Опитвам се да разгадая какво е породило пукнатината. Това преустроство ли е виновно или някакво слягане в почвата и т.н. Да, пукнатината е перпендикулярна на гредата.
Когато беше на оглед на къщата преди да я купиш имаше ли я тази пукнатина?
stefanjor - специалист
Това преустройство преди колко време е правено?
(Изтрих изображението, за да не заблудя и някой друг.)
Последна промяна от stefanjor на пон авг 17, 2020 11:37 am, променено общо 1 път.
jaspet - специалист
Преди около 3 години (двете снимки са просто от двата края на стаята, не са преди и след)
stefanjor - специалист
пон авг 17, 2020 11:21 amstefanjor написа:
Това преустройство преди колко време е правено?
Малко се обърках... това което съм показал май не е преди-след а стаята от различен ъгъл...
пон авг 17, 2020 11:17 amjaspet написа:
Да, имаше я
Не е сериозно да дадеш много пари за нещо и да търсиш помощ от тук.Извини ме за реакцията ,ама това което си направил е глупаво.
Последна промяна от Димитър Димов на пон авг 17, 2020 12:08 pm, променено общо 1 път.
Вероятно се е получила по време на преустройството,а не от слягане и сега не е действаща.След като не става с хартиено тиксо пробвай да залепиш с гипс парче стъкло около 15х2 см. и чакай дали ще отлепи.

Тема "Вертикални пукнатини между две стени на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: