• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sokolov.91 - майстор
чет ное 05, 2020 8:07 pmЧираче написа:
чет ное 05, 2020 7:46 pmsokolov.91 написа:

Друг начин освен итонг или тухла 4ка ли?
Няма да е сухо строителство със сигурност. Ако не може да стане за 1 сезон с тухли здраве да е, но ще е с тухли поне 100% Всички видове сглобяеми простотии не се коментират изобщо.
Успех!
Това успех в смисъл, че няма как да стане за 7 месеца да се направи от до масивна къща и да се нанесат хора да живеят в нея ли?
И аз не съм оптимист и за това всяко време ни е ценно. За това питам за итонг без изолация и вътрешна мазилка. Ако има смисъл да го правим с итонг да го направим. Ако няма смисъл действаме си с тихли и както си му е редът и ако е нужно по-следващата година есента ще се нанасят...
Тука идеята е не да спестя 1000лв., а да спестя 1 година и има ли смисъл? Компромис ли е итонг без изолация и вътрешна мазилка спрямо тухла с изолация и вътрешна мазилка?
Документите са готови. 4 месеца отне да станат. Строителя е готов. При добро време Март месец се започва да се строи.
EDI - майстор
Питайте стари майстори да ви кажат колко време минава от зидане до влизане.Тези месеци ги забравете.Норма 2 години, ако искате всичко да е наред.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет ное 05, 2020 9:14 pmsokolov.91 написа:
Това успех в смисъл, че няма как да стане за 7 месеца да се направи от до масивна къща и да се нанесат хора да живеят в нея ли?
Не, в смисъл "Що не си направиш метална барака като моята, да не съм само аз прецакан/" :cool:
kozl - майстор
А видели ли сте ненацепени стени от итонг няколко години по-късно.
А и тухли има де се разпадат от влага. :roll:
Та квото и да е бих го тествал на влага, а итонга определено не издържа теста и за тва за вътрешни стени, ма по-дбре здрави тули :roll:
sokolov.91 - майстор
Остава си значи първоначалната идея с тухли четворки. Пък вътрешните стени ще са итонг 10ка.
kozl - майстор
пет ное 06, 2020 8:30 amsokolov.91 написа:
Остава си значи първоначалната идея с тухли четворки. Пък вътрешните стени ще са итонг 10ка.
Това за мен е компромис. Ако аз имам възможност, итонга го задрасквам от списъка за стр.материали.
Но животът е низ от компромиси :roll:
sokolov.91 - майстор
пет ное 06, 2020 8:33 amkozl написа:
пет ное 06, 2020 8:30 amsokolov.91 написа:
Това за мен е компромис. Ако аз имам възможност, итонга го задрасквам от списъка за стр.материали.
Но животът е низ от компромиси :roll:
Компромис е и още как. Но и мястото е много кът. Всеки сантиметър е от значение. Бях първоначално за преградни стени от единична тухла или от тези решетъчните тесните... Винербергер ли бяха... Те обаче са 12см. и след това от двете страни по 2см турбозол и отидоха на 16см. И това при положение, че зидаря е добър и стената е права.
Sandman - специалист
пет ное 06, 2020 8:44 amsokolov.91 написа:
Компромис е и още как. Но и мястото е много кът. Всеки сантиметър е от значение. Бях първоначално за преградни стени от единична тухла или от тези решетъчните тесните... Винербергер ли бяха... Те обаче са 12см. и след това от двете страни по 2см турбозол и отидоха на 16см. И това при положение, че зидаря е добър и стената е права.
Двоен картон на профил 5 см и вата става много здраво. Дали не е по-добре от итонга? Пак са 10см. И става идеално гладко и равно готово за фина шпакловка. Да не говорим за прекарване на инсталация и т.н. колко по-лесно е също.
sokolov.91 - майстор
пет ное 06, 2020 8:58 amSandman написа:
пет ное 06, 2020 8:44 amsokolov.91 написа:
Двоен картон на профил 5 см и вата става много здраво. Дали не е по-добре от итонга? Пак са 10см. И става идеално гладко и равно готово за фина шпакловка. Да не говорим за прекарване на инсталация и т.н. колко по-лесно е също.
Може, но пак ще си бие на кухо, а мисълта за това е достатъчна да ме откаже от тая идея.
Чираче - майстор
пет ное 06, 2020 9:03 amsokolov.91 написа:

Може, но пак ще си бие на кухо, а мисълта за това е достатъчна да ме откаже от тая идея.
И какво от това, че бие на кухо? Нали няма да използваш стената като бабабан?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Тухла 4ка или итонг?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: