вт фев 16, 2021 8:51 pmvladtod написа: Покрива е двускатен 24м 3х3 ,предполагам ако се поръча точно няма да има много рязане.Ако поръчаш система клик фалц,може и с "0" рязане да минеш на платната,но все някъде по другите елементи ще ти се наложи.Поне ножица за ламарина ще ти трябва.
вт фев 09, 2021 7:21 ampreslav написа: И аз не разбрах въпроса за скатовете, но ще допуснеш поне 2 грешки ако си правиш покрива сам. Първо ще накъсаш мембраната поради липса на обшивка и второ ще загубиш адски много време.За това питам за съвети. Време, че ще загубя....така е. Миналата година говорих с няколко фирми и чатни лица (разбирайте майстори без фирми). Най евтината оферта беше 2000 лв труд без гаранция без нищо. От фирма имам оферта 6500 с ДДС труд за ремонта със същите керемиди и 7800 лв с ДДС ако се сложат битумни керемиди. Имам и от други фирми и нещата са аналогични, но разликата е, че има договор, фактура, гаранция и т.н. До тук всичко е хубаво, но ако разполагаш с тези пари....
Няколко човека ми отговориха "43м2 ли само....дай нещо по голямо"....
Отначало исках да оставя старите керемиди, но като ги гледам....стари са със забележки. После реших с битумни керемиди защото и е най красиво с тях, но цената на хубавите, примерно на IKO са от 20 лв м2 нагоре. Едни ми казват сложи си руски на Техноникол, други ми казват недей....Искам да намаля теглото на покрива и не ми се слагат пак керемиди...
nelina_london написа: Има БГ фирми ,при които може да се поръча всичко с готовият размер и да няма никакво рязане.Ние ползвахме Линдаб и пак ни ги сметнаха точно ,без никакъв остатък и рязане.Това за акробата ме притеснява, защото съм около 90 кг и вилата е на 2 етажа, което си е някаква височина.
За да се справите без плътна дъсчена обшивка ,трябва да сте 50 килограмов акробат.
Двойната ни скара е от летви 3×5 и 5×5 .