• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
razbiv - помощник
ср юни 08, 2022 8:54 ambrick написа:
За хиперите не знам, но в София Лидъл строят нови супери (поне два или три съм наблюдавал) от напълно традиционен стоманобетон, никакви термопанели. Времето от първа копка до откриване на обекта е от порядъка на 4 месеца. Фирмата изпълнител е една и съща и се е специализирала да ги праска "на конвейер", което много помага за скоростта.

ср юни 08, 2022 8:38 amLutchezar написа:
Не съм съгласен. Оптимизират си разходите за отопление и охлаждане в бъдеще.
Необходимите енергийни показатели на сградата се постигат независимо от типа на конструкцията.

А по темата - не съм сигурен дали евтините оградни блокчета са годни за носещи зидове - т.е. дали имат съответните якостни показатели и сертификат (най-вероятно не). Ако постройката е пета категория и ще се гради законно, трябва да се има предвид.
Задължително ще има колони и бетонен пояс на около 2.20м. На колоните ще стъпва конструкцията на покрива.
razbiv - помощник
Ако има вариант за металната конструкция да се олекоти до 27-28кг на квадратен метър бих го направил от метал. Тук трябва някой който проектира метални конструкции да се изкаже възможно ли е.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
ср юни 08, 2022 8:54 ambrick написа:
...

А по темата - не съм сигурен дали евтините оградни блокчета са годни за носещи зидове - т.е. дали имат съответните якостни показатели и сертификат (най-вероятно не). ..
Абсолютно негодни са да носят :cool:
BLUEPUPIL - майстор
ср юни 08, 2022 10:05 amrazbiv написа:
Ако има вариант за металната конструкция да се олекоти до 27-28кг на квадратен метър бих го направил от метал.
Само за конструкцията ли иде реч?
Каква ще кажеш за 16 кг/м2.
Не е реклама, а тралене за най-ниска
цена.
https://www.intercomgroup.bg/продукти/м ... онструкции
BLUEPUPIL - майстор
пон юни 20, 2022 7:34 pmBLUEPUPIL написа:
ср юни 08, 2022 10:05 amrazbiv написа:
Ако има вариант за металната конструкция да се олекоти до 27-28кг на квадратен метър бих го направил от метал.
Само за конструкцията ли иде реч?
Какво ще кажеш за 16 кг/м2.
Не е реклама, а тралене за най-ниска
цена.
https://www.intercomgroup.bg/продукти/м ... онструкции
mistake :cry:
  • 1
  • 2

Тема "Работилница с метална конструкция или с оградни блокчета ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: