Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Lutchezar - майстор
Включвай се сега към канализацията, иначе двойна работа ще те чака. Ако ямата е била отдолу, явно и плочата е тръгнала натам.
oberst - специалист
съб юли 16, 2022 7:45 pmn_a написа:
Гадаем... Смотолевяш нещо и чак сега се разбра, че е твое, че имаш достъп...
Събори мазилката, да се огледа добре пукнатината. И от вътре и отвън. Имаш пропадане, не някаква си капилярна влага.
Поправимо е
Е, аз откъде да знам кое е уместно да споменавам във връзка с казуса? Сега, когато багерът разчисти наоколу и се видя цялостното състояние, тази пукнатина е единственото, което ме притесни. Че покривът в задния край е за ремонт си го знам, щото вече съм се качвал горе. Значи, не е съвпадение, че стената на банята е проблемната.

Така и така ще оправям фасадата, тая мазилка заминава, щото не става за основа и тогава ще се види още по-добре.

Като допуснем, че вече е ясна причината и последствията, като по-нататъшно изследване ще го потвърди, ремонтът в какво се състои?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 16, 2022 8:29 pmoberst написа:
...
Като допуснем, че вече е ясна причината и последствията, като по-нататъшно изследване ще го потвърди, ремонтът в какво се състои?
Общо-взето в изливане на бетон. Зависи отдолу какво е положението. Нема се пуашиш
oberst - специалист
съб юли 16, 2022 8:02 pmLutchezar написа:
Включвай се сега към канализацията, иначе двойна работа ще те чака. Ако ямата е била отдолу, явно и плочата е тръгнала натам.
При всички положения ще се включвам - докато оправям покрива. Те сравнително скоро направиха канализацията и оправиха улиците, но за съжаление, по онова време имотът вече е бил пуснат по надолнището и не е включен.

Ямата не я знам къде е, но логиката е да е там някъде. Трябва ли да се разкопава и запълва или като я изолирам ще е достатъчно?
oberst - специалист
съб юли 16, 2022 8:35 pmn_a написа:
съб юли 16, 2022 8:29 pmoberst написа:
...
Общо-взето в изливане на бетон. Зависи отдолу какво е положението. Нема се пуашиш
Като има техника и оборудване на място, не е проблем, щом като е обратимо. Знам си аз, че имоти трябва да се взимат (почти) без пари, за да има мегдан после за непредвидени разправии и въпреки тях, пак да е изгодно накрая.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб юли 16, 2022 8:42 pmoberst написа:
... непредвидени разправии...
Разчисти, провери предположението ми, виж ямата, основите...
oberst - специалист
съб юли 16, 2022 8:49 pmn_a написа:
съб юли 16, 2022 8:42 pmoberst написа:
... непредвидени разправии...
Разчисти, провери предположението ми, виж ямата, основите...
На 99% предположението ти е вярно и ще е голяма (и неприятна) изненада ако се окаже друго.
moimoimoi - майстор
тази сграда има ли колони от бетон? не ми се вярва да е от късния соц,по скоро около и преди70-те. излей пътеки от бетон поне 1,2 метра около сградата да държи водата надалеч. ама преди това изкарай тръба за канализация
oberst - специалист
съб юли 16, 2022 9:10 pmmoimoimoi написа:
тази сграда има ли колони от бетон? не ми се вярва да е от късния соц,по скоро около и преди70-те. излей пътеки от бетон поне 1,2 метра около сградата да държи водата надалеч. ама преди това изкарай тръба за канализация
Тръбата за канализацията е безусловна. Не мога да понасям ями, особено в градска среда. Там канализация върви по улицата както по лицето на имота, така и откъм гърба, която даже е по-близо. За колоните не мога да преценя, но това на снимката дали не е такова? Пристройката се вижда, че е само тухлена и не е ясно дали не е правена впоследствие.

Съседите казваха, че не е работило дълго като магазин, щото е бил цапнат при приватизацията. В района има и други обществени сгради, за които знам със сигурност, че са от 87-а, щото съм виждал документи. По онова време е имало някаква строителна кампания и всичко, което съм виждал е или от 60 и някоя, или около 85-та. Може и да е изключение, но конкретно на тази сграда не съм й намерил нищо оригинално черно на бяло.

Прикачен файл

0-02-05-def2f1cce231b37b2eb2eb3b6ae05e14e9a5d2cbe38d0c47f7df5d632291f24f_84ccc58a9a5a9a59.jpg
moimoimoi - майстор
това прилича на колона ,но защо е отвътре на стената?
на ъгъла където е пукнатината където мазилката е паднала се вижда че колона няма

Тема "Пукнатини в стената от ъглите на прозореца" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: