• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nautilus33 - майстор
чет юни 22, 2023 7:30 pmchapara написа:
viewtopic.php?f=4&t=9719
Прегледах темата, но освен снимката на първа страница, не намирам нищо писано за фугирането на гнайс. Четох, че трябва да е 3:1 пясък цимент, но на друго място пише и 1:1.
chapara - майстор
пон юни 26, 2023 11:07 amnautilus33 написа:
чет юни 22, 2023 7:30 pmchapara написа:
viewtopic.php?f=4&t=9719
Прегледах темата, но освен снимката на първа страница, не намирам нищо писано за фугирането на гнайс. Четох, че трябва да е 3:1 пясък цимент, но на друго място пише и 1:1.
По точно е мраморно брашно с бял или сив цимет, според желания цвят, 2:1, с превес към цимент. За оцветяване, оксидни боѝ😉

След окнателно почиствне матови импрегнанти.
svv
Здравейте,
Ще ми се наложи да си налепя камък по оградата сама.
Формован камък 10см.
Оградата е бетонена.
Моля за съвет за процеса и материали.
1. Измивам с водоструйка оградата.
2. Грундирам - С какво?
3. После лепя - Пак, ако може да ми препоръчте с какво да лепя. Разбрах че се слагат 3 топки и се намества и невилира.
1:1, пяс.:цим; + лепило, но какво лепило? Пишеше на око :) или един канчок ама коло е голям този канчок?
4. Фугиране - пак ако може да ми препоръчате с какво. Пишеше 2:1 цимент:мраморно брашно. А за формован камък може ли без фуга? Защото като гледам по оградите с формован камък ми се струва че няма фуга.

Под с какво имам предвид точното лепило което да си купя или сместа която да направя... А не само циментова замазка. Моля за съотнешение и марки незнам дали е позволено да се пишат, но ако може и марка да ми препоръчате. Нощем става към 5 градуса.

Благодаря ви!
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на гнайс(естествен камък) на старатухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: