съб юли 29, 2023 4:57 pmpreslav написа: ......
ОСБ не бих вложил и в кучешка колиба.
Аз пък в добавка на мнението ти за ОСБ-то, не бих използвал ....
[/quote]
Защо така за OSB?
съб юли 29, 2023 4:57 pmpreslav написа: ......
ОСБ не бих вложил и в кучешка колиба.
съб юли 29, 2023 6:17 pmDamyanof написа: Да, да, грешката е моя. Не съм на ти с терминологията. Сега като се замислих 650лв на квадрат или кубик? Не че се заяждам нещо, просто ми се струва космическо на квадрат.Цената явно е на кубик. Аз бих предпочела OSB заради цената, но не разбирам защо така яростно го отхвърлят някои. Моля за разяснение
Ако не се лъжа в нашия град правят ОСБ и може би заради това го предпочитат. Въпреки че и дъски, колкото щеш има.
съб юли 29, 2023 6:17 pmDamyanof написа: Да, да, грешката е моя. Не съм на ти с терминологията. Сега като се замислих 650лв на квадрат или кубик? Не че се заяждам нещо, просто ми се струва космическо на квадрат.https://www.emsien3.com/%D0%B4%D1%8A%D1 ... 1%81%D0%BC първото, което ми попадна - 20.39 лв./квадрат, предполагам цените са сходни във всички борси, а според количеството зависи дали не си заслужава и транспорт да се плати от друго населено място.
Ако не се лъжа в нашия град правят ОСБ и може би заради това го предпочитат. Въпреки че и дъски, колкото щеш има.
съб юли 29, 2023 9:59 pmn_a написа:Разяснявали сме. Като цена на дъска 2,5 см отговаря осб 22 мм - нищо общо обаче като здравина, не в полза на плоскостите. А за разпределение на товара въобще не става. На това, дето го водят покривно /влагоустойчиво/ всеки сряз трябва да се запечатва с хидроизолационна боя. Монтажът е само с винтове, на снадките в междуребрията задължително подложки. Ако не е циганска бригада просто да ги нахвърля по покрива, монтажът е по-трудоемък от този на дъските. Отделно на стръмен покрив нито е лесно да се качат, нито да се разнасят по гредите/ребрата - и тежко, и вятърът го върти, и въобще ... Уж е много удобно, че задава точен размер между ребрата, съвсем подходящ за вата, но ако трябва да е друга топлоизолацията, примерно 50 см ширина, става много тегаво. Хубавото е, че понякога се намира на промоция
Цената явно е на кубик. Аз бих предпочела OSB заради цената, но не разбирам защо така яростно го отхвърлят някои. Моля за разяснение
нед юли 30, 2023 8:09 amDamyanof написа: .. Благодаря за съветите! Евала, че никой не ми скача на нож, колко съм тъп. По наще форуми съм забелязал , че всеки е над другия!Дъски само. С Бохемит може и с еднократна пръскачка после .
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: