Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Бако_Патъра - специалист
Глупостите ги пишеш ти, не аз. Гипс смесен с боя... Що не се и изпикаеш вътре, бе, папардак, таман ще спестиш от тонер. Няма нищо по жалко на тоя свят от стар и беден глупендер. Дайте му 50 лв да си купи сирене не тоя бе, софиянци гадни.

Хайде сега влез в Бгмама да видиш и какво значи папардак, че с патър не ти се получи. То има един в тоя форум дето се пише "Говедо", но човека има поне 20 пъти повече акъл от теб и е 3 пъти по-млад.
pavelvasilev - специалист
Колеги, причината за влагата от две години е елиминирана, просто чак сега намирам време да ремонтирам по малко стаята.

Имам жираф и мисля с него да загладя доколкото е възможно стените и след това да се пробвам на кнауф финиш замаска зеления, не търся да са идеално гладки стени?
Киррил - специалист
пон май 20, 2024 2:09 pmБако_Патъра написа:
Глупостите ги пишеш ти, не аз. Гипс смесен с боя... Що не се и изпикаеш вътре, бе, папардак, таман ще спестиш от тонер. Няма нищо по жалко на тоя свят от стар и беден глупендер. Дайте му 50 лв да си купи сирене не тоя бе, софиянци гадни.
Хайде сега влез в Бгмама да видиш и какво значи папардак, че с патър не ти се получи. То има един в тоя форум дето се пише "Говедо", но човека има поне 20 пъти повече акъл от теб и е 3 пъти по-млад.
Потвърждаваш си патърщината.
До толкова с вашите "извинения" преди седмица :prayer: :supz:
пон май 20, 2024 1:27 pmБако_Патъра написа:
Не се ядосвай!
Някои не го правят нарочно, а поради липса на правилният опит.
Бако_Патъра - специалист
Аз мисля, че с жираф се шлайфа само гипс. Какво ще му шлайфаш на хоросана. Само ще хвърчи пясък като в пустинна буря. Явно някой покрай теб ти дава неадекватни съвети. В кварталната железария ако хванеш момента без клиенти, човекът ще ти обясни от-до и ще те окомплектова с всички необходими материали. Ти си си навил на пръста готови та готови смески. Явно не щеш да се цапаш с прахоляци. Еми хубави са готовите, но името им говори - СУПЕР ФИНИШ, а не киреч за покриване на дърт хоросан.
Последна промяна от Бако_Патъра на пон май 20, 2024 2:38 pm, променено общо 1 път.
nork - специалист
Направо му препоръчай Алчибай. Обещах да не псувам и няма да псувам, но виждам, че повечето не се опитват да помагат, а да си налагат не-меродавното мнение. Единия изцяло отрича грунда, който е фундамент при шпакловане и боядисване в световен мащаб.
Бако, кат толкоз знаеш и можеш напиши на човека какво, как, кое след кое, м?
Да съм казал, че мнението ми е миродавно? Да, като аматьор и любител моето е такова за модерните грундове, а с марката ми е било най лесно да работя.
Ама лай си там, цовай, квото решиш, че явно ти се смяташ за последна инстанция :axe:
Бако_Патъра - специалист
пон май 20, 2024 2:36 pmnork написа:
Направо му препоръчай Алчибай. Обещах да не псувам и няма да псувам, но виждам, че повечето не се опитват да помагат, а да си налагат не-меродавното мнение. Единия изцяло отрича грунда, който е фундамент при шпакловане и боядисване в световен мащаб.
Бако, кат толкоз знаеш и можеш напиши на човека какво, как, кое след кое, м?
Да съм казал, че мнението ми е миродавно? Да, като аматьор и любител моето е такова за модерните грундове, а с марката ми е било най лесно да работя.
Ама лай си там, цовай, квото решиш, че явно ти се смяташ за последна инстанция :axe:
Добре, започвам.

Уверяваш се, че хоросана е здрав. Пристъргваш с шпаклата ако има видими неравности тук там. Пръскаш или мажеш с бял грунд дълбокопроникващ спрямо указанието на етикета. Чакаш 12 часа да дръпне. Мажеш един гребен баумит дуоконтакт с мрежа. Чакаш 1 седмица хубаво да изсъхне. След това удряш 1 ръка фино гранде, може и 2. Чакаш да стегне. Щом имаш жираф, използвай го сега. И чак най-накрая минаваш с този супер финиш. Това е. Знам, че няма да го направи, защото човека казва, че никога не е шпакловал. Има и по-мързелив вариант - вместо лепило и гипсова шпакловка, мажеш с ротбанд 1 ръка и после го изтегляш. Само че на мен не ми се отдава и това си личи в лятната ми кухня. Шитрока гони 50 лв голяма кофа. Питащия ясно си прави сметка, че с една кофа ще опатка цялата стая както е на хоросан. Не, ще ти стигне за 7-8 квадрата. А една стая е поне 50. Ама защо ли се ядосвам.
Последна промяна от Бако_Патъра на пон май 20, 2024 2:57 pm, променено общо 1 път.
пон май 20, 2024 1:58 pmКиррил написа:
Погледни се в огледалото и си тегли една!

Как можа бе, човек?!
Показваш се като интелигентен, но човещина никаква.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон май 20, 2024 3:03 pm, променено общо 1 път.
miliad - майстор
Подкрепям на Патъра последният пост, само за употребата на мрежата съм скептичен.
Бих я ползвал само ако има пукнатини в мазилката.
пон май 20, 2024 2:59 pmmiliad написа:
Подкрепям на Патъра последният пост, само за употребата на мрежата съм скептичен.
Бих я ползвал само ако има пукнатини в мазилката.
Показва опит, а мрежа бих ползвал и при по дълбок пълнеж.

Тема "Каква готова смес за финно шпакловане на стени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: