• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tuninghuman - специалист
Христо Христов написа:
Да ,става въпрос за подобен камък, но цвета е по различен(без розовите оттенъци).Камъкът, който е сниман на палета според мен не е гнайс, а травертин.От Шумен съм и тук не намерих цвета,който искам (златист) и ще ходя във Варна като се надявам,че там ще има.Когато купя ще напиша и за цените.По нататък ще кача снимки на къщата. Tuninghuman,знаеш ли нещо повече за технологията на лепене?Ще съм благодарен за всякакви идеи!
за съжаление не - иначе да съм написал - и аз съм дилетант и ровя и чета и питам и снимам като видя нещо интересно и така ... :) :)

травертин - незнам - "камънологията" ми убягва :-D :-D :-D

но е яко - тук имам тема за камъни
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=

но за технологият не знам - зна че трябаж да го направиш обаче здраво да ти е мирна главата - а 6 метра не е малко ...

качи когато имаш снимки и - знаеш какво казват - снимката = 1000 думи.
Savov - специалист
Слагаш метална армировъчна мрежа - ф5 или ф6, 20/20 см. Продава се такава готова по арматурните цехове и строителните магазини. Фиксираш я или с дългите пластмасови дюбели с пирон, през изолацията към тухлите, или пробиваш дупки в стената и набиваш парчета арматурно желязо, примерно ф6 или ф8, поставяш мрежата и ги огъваш на обратно.
Успех.
scorp - напреднал
Здравейте !
Изключително ми е приятно да посещавам форума на "Направи сам", особено сега, когато съм на етапа довършителни работи на новопостроената ми къща.

За фасадния камък. Ето какво приключих вчера. Държа да подчертая, че за първи път лепя камък но мисля, че се получи добре. От днес продължавам с облепването на цокъла по останалите стени на къщата (той ще е 50 см. и от неоформен камък - гнайс). Мога ли да си позволя да го лепя без да монтирам метална мрежа върху изолацията ?

Прикачен файл

fasada.jpg
фасада
fasada.jpg (130.14 KиБ) Видяна 38593 пъти
pesho - специалист
Savov написа:
Слагаш метална армировъчна мрежа - ф5 или ф6, 20/20 см. Продава се такава готова по арматурните цехове и строителните магазини. Фиксираш я или с дългите пластмасови дюбели с пирон, през изолацията към тухлите, или пробиваш дупки в стената и набиваш парчета арматурно желязо, примерно ф6 или ф8, поставяш мрежата и ги огъваш на обратно.
Успех.
Играта загрубя с тая мрежа-вместо да помогне,да не пречи само.. :? ..щот върху нея още сериозна мазилка ще трябва и т.н...значи 1. 6 м не е чак толкова голяма височина 2. гнайса-върху дувара,изолацията-вътре..3 ако държиш да го лепиш върху външна изолация-според мен най биха помогнали Т-образни планки за фасадата през 1-1,5 м и държат по 2 плочки с прорез..не знам дали ме разбираш-абе като фугирана зидария или мрамор..4 ако не те бъркат парите и искаш да го направиш кат хората-праиш окачена фасада с AQUA-panel и оттам насетне си праиш квот си искаш...sorry,май-повече те обърках,но пък имаш теми за размисъл..
ilkoandonow - специалист
виж какво направих сам.Камъка е залепен върху фибран 2,5 см дебел, хванат с дюбели за стената.Вярно не е идеално, но майсторите искат 15 лв на линеен метър или за 0,5 кв.м, а аз купих камъка за 7,8лв.Как ти се струва,а?Ако те интересува питай, ще ти обясня с подробности

Прикачен файл

19.081.jpg
19.081.jpg (75.57 KиБ) Видяна 38074 пъти

Прикачен файл

83.jpg
83.jpg (83 KиБ) Видяна 38074 пъти
tuninghuman - специалист
ilkoandonow моля те обясни .... станало е добре според мен ... аз искам оба4е малко по малки фуги. .... с какво ги лепи точно
zack - специалист
Не знам дали ще се срине :-D

Виж тука колко гнайс са налепили :?

Изображение
tuninghuman - специалист
интересно ... на мен ми предстои тази седмица да почвам да лепя гнайс ... с доста трегери и 4упки ... незнам дали ще се получи хубаво мама му
stenmark - специалист
Ще споделя как налепиха камъка/ивайловградски/ на хотела в Пампорово собственост на фирмата за която работя.Както по горе се вижда не е проблем до каква височина ще лепиш камъка.Едната фасада при нас е висока 5етажа,така че по тоя въпрос по добре да не се пиши глупости от рода че щяло да падне.Всички фасади са със залепен 4см фибран и след това е монтира 4мм мрежа от тази готовата заварена,като е закрепена с дюбели към стената/в този случай с дюбели за изолация/.След това е лепен с флексово лепило но не от евтините.Вярно доста лепило отиде ,но досега няма нито един камък да е паднал,а същото не мога да кажа за съседния хотел.Всичко това съм го видял с очите си.
маречков - специалист
Здравейте, предстои ми да лепя оформен гнайс на цокъла на къщата ми. Досега съм свършил следното: на съществуващ стар цокъл (много здрав) съм лепил на гребен стиропор от 8 да 16 см (изправях стени), после дюбели за топлоизолация както си ги дават по схема (5 на лист), плед това груба шпакловка със стъклофибърна мрежа, сега сложих мрежа 5/5, 3 мм. дебела, която съм хванал вече с по 6/7 анкера на квадрат, сега мисля да лепя и гнайса. Лепилото е за топлоизолации мразо и незнам какво устойчиво.
Та, пропускам ли нещо, ако да какво?
Да оставя ли фуги по 1 см. или да лепя без фуга? Кое ще стане по - здраво?
Да мокря ли гнайса преди да го намажа с лепилото?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Лепене на гнайс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: