Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolaiiand - напреднал
къща 7 :!: :!: :!:

Прикачен файл

DSC_0095.jpg
DSC_0095.jpg (104.42 KиБ) Видяна 10619 пъти
prascho - майстор
Заеби газобетона и плочата. Направи втория етаж като пасивна къща и си сложи сух под :).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не схванах с каква цел тази плоча. Да изравни ниво ли?
Тоя бетонен пояс на газобетона ли е стъпил? Каква е носещата сила на газобетонна зидария?
Какви са основите на къщата?
Веднъж казваш "с цел да се запазят гредите", Втори път оголваш конструкцията на стените и лееш бетон върху тях.
Все още имаш шанс д аспасиш къщата въпреки щуротийките които се направили.
Ако не е това целта, по-добре я разглоби и си построй нова. Красивите стари креди и камъни си ги вкарай дизайнерски.
Все пак, ми кажи каква е целта на тази плоча (дето я пишеш в кавички)
prascho - майстор
Нямаш колони в газобетона и практически плоча ако правиш ще се държи само на зидарията, която е стъпила на не повече от 50-70 стоманобенонен пояс евентуално /гледа се нещо подобно/ и то не през цялата обиколка на къщата /там дето са камъните няма пояс/. С една дума няма кой да ти носи бъдещата плоча, а на всичкото отгоре мислиш да продължиш с газобетона и на втория етаж! Написах вижданията си по въпроса в предходния пост. Тъй като гредите са криви ще монтираш метални профили. Гипсфазер отвън, паропропускливо фолио, минерална вата 15 см, найлон/пароизолация и гипскартон отвътре. За по-евтино може да шпакловъш отвън с мрежа и хубаво шпакловъчно лепило като положиш или силиконова/силикатна мазилка или някаква пръскана минерална мазилка. Окачен таван с 20 см вата + паро/непаропропускливите фолия . Сух под от керамзит + фибран и гипсфазер.
nikolaiiand - напреднал
Плочата ми трябва да изравня нивото и да стъпи банята отгоре .
Върху каменният зид има армировка минаващапрез гредите и пояс , пяса е отвсякъда на вторият етаж . в спецификацията на Ътонг пише че може да носи плоча , но задължително трябва пояс - но това Вие трябва да го знаете по добре от мен. Имам колони в газобетона - дървените или те не се броят ? Пояса е стъпил на газобетона - да .
failure - специалист
Перлита се смесва с цимента, но се ползва за замаски!! За плоча не мисля че става, защото цимента става трошлив.
rendo - специалист
Ок до тук направеното според мен не може да се каже хубаво или лошо тъй като незнаем какво е било преди това
Да - Факт че не си за плоча - ще направиш беля

НО защо не направиш локална плоча на мястото къдетоп искаш да ти е банята с две бетонени греди отдолу и да забравиш за проблема за останалото на сух под който ще има и топлоизолационни свойства а и ще ти спести много работа като ако попрочетеш ще видиш че може и сух под за банята .....
Savov - специалист
Ако успееш да обърнеш и увеличиш снимката, ще прочетеш за леките бетони. Съжалявам, че я предоставям в този вид.

Прикачен файл

леки бетони.jpg
леки бетони.jpg (108.33 KиБ) Видяна 9214 пъти
Скоро закупих подобна къща и съм изправен пред подобен проблем. Намерих следното решение - стериопорени топчета смесени с цимен. Имам пропрциите и съответните якости и коефициенти на топлопроводимост ама са в колата и сега не ми се слиза. Ако се сетя утре да ги взема ще ги опиша подробно. До колкото се сещам 320 литра топчета се слагат 75 кг. цимент и се получава якост 200кг. на кв. метър. Доста лекичко а?
Утре повече подробности.
rusev - специалист
Малко уточнение на топчетата им казват перлит.

Тема "Лек бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: