Ехо аз съм от Луковит , и ще строя с тях .Наистина се пестят пари за материали ,тъй като са много равни и гладки и няма трудности при излепването - като изправяне на кривите стени после . Казаха ми че лесно се рязали
be sunny написа:Предимството на поротерма според мен е в качествата на самата тухла, а дали съкращават разходите не мога да кажа, защото не съм строил с други тухли. На мен не ми свалиха от цената за работа, а правото зидане не е толкова до тухли, колкото до майстори. Поне аз така го виждам.PIP написа:Аз в момента строя с поротерм, и до момента нямам забележки с изключение, че тук при нас нямат половинки и се налага да се режат. И дококолкото чувам от майсторите ходело повече вар с тях, но не е болка за умиране, а и става по-здраво.PIP имам два въпроса - чувала съм, че стройтелството с Porotherm води дори до съкращаване на разхода за другите материали и много трудно ли се режат. Дано не звучи твърде объркано (но нали съм си блондинка, както казва мъжът ми
Рязането не е никакъв проблем, но разбрах от други хора, че по принцип имали и половинки и щурцове, но тук при нас ги няма.