Е да де, но все пак горните къщи не ми приличат на сглобяеми.
Ето това е сглобяема къща, братовчеда ги майстори по морето!
Определено стават страшно бързо, на половин цена от монолитна, но аз лично в такова нещо не бих живял.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff
- специалист
303 мнения в "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?"
Dansaver
- специалист
Прикачен файл
измазана
DSC00141.JPG (44.52 KиБ) Видяна 8394 пъти
Прикачен файл
сглобянване
DSC00015.JPG (90.37 KиБ) Видяна 8394 пъти
Прикачен файл
Хайде на път!
DSC00014.JPG (99.63 KиБ) Видяна 8394 пъти
Прикачен файл
Всичко е на заварки - изолацията се лепи още в цеха...
DSC00012.JPG (81.16 KиБ) Видяна 8394 пъти
samisam
- напреднал
Стефан написа:Тани, навлизаш в опасна материя. Не знам дали ти е направило впечатление, но в новините винаги обявяват, че са ограбени хора с няколко хиляди лева, или с еди колко си килограма злато. Питаш ли се защо? За мен отговора е много прост - защото има информация за това. Защо на мен никой не ми е ограбил златото, което го нямам?Стив, не дърпай дявола.......И аз си мислех, че няма какво да ми вземат, ама ми взеха Не е кой знае какво, но шока да видиш целия апартамент обърнат, да ги няма парфумите на жената и е бутилка уиски. На никого не желая да бъде посетен от непознати докато го няма. Успех на всички.
В друга тема съм казал, че няма стандартна ключалка, която да не може да се отвори. А ако се опитваш да ме провокираш да дам разяснения и чертежи на нестандартни секрети, просто не си познал. Изработил съм вече доста такива, които не си приличат въобще един с друг. И вече съм забравил за тях.
kokopi4a
- специалист
n.nikoloff написа:Колега поздравления за труда ти! Дано само собственика не започне да прехвърля вината върху тебе като види първите проблеми. А те ще са много. Толкоз много, че на есен ще му се иска да я запали. От това, което сподели, че си изпълнявал като дейности може да се окаже, че е единственото читаво нещо по тази къща (изкушавам се да кажа барака, защото това е масовото изпълнение в БГ и сетне се носи славата, че т.нар. сглобяеми къщи не стават за целогодишно живеене).здравеите,скоро ходих на въпросната вила за малко довършителни работи и не видях никакви проблеми нито вън,нито вътре. всичко си е както преди година,само дето сега е вече доста променена и в нея си живеят собствениците.
Гредите са се напукали, защото са се образували от големи вътрешни напрежения, резултат от неконтролируемо съхнене.
И още хиляди неща могат да се напишат като препоръки, но е по-добре да пиша на порции. (сега влизам и съм се намръзнал по обектите...)
Прикачен файл
hj.jpg (65.24 KиБ) Видяна 7520 пъти
Cecy
- специалист
Чувал съм че има изградени самостоятелни къщи от панели - онези железобетонните , от които са направени блоковете ни.Смятам че това също е вариант за бързо строителство на къща. Имате ли представа дали все още се произвеждат такива?Ще съм благодарен на всякаква информация,дори и само някой нещо да е чул
vipltd
- специалист
Предимствата на този вид строителство е заводското производство
на носещата конструкция.Няма неанализиран детайл .Дори местата на
болтовети и видиите са обозначени в завода.Няма заварки,всичко е на гъвкава връзка,което е и гаранция за издръжливост при евентуално земетресение.Друго предимство е ,че няма просукване,поскърцване,дъвояди.Има специални отверстия за
ел и В и К инсталациите.Всички останали пера до ключ може да
се направи по системата НАПРАВИ СИ САМ.www.vipltd.net
на носещата конструкция.Няма неанализиран детайл .Дори местата на
болтовети и видиите са обозначени в завода.Няма заварки,всичко е на гъвкава връзка,което е и гаранция за издръжливост при евентуално земетресение.Друго предимство е ,че няма просукване,поскърцване,дъвояди.Има специални отверстия за
ел и В и К инсталациите.Всички останали пера до ключ може да
се направи по системата НАПРАВИ СИ САМ.www.vipltd.net
Прикачен файл
Model2157-2.jpg (9.62 KиБ) Видяна 7498 пъти
Илиян Илиев™
- майстор
Дай някаква примерна цена за най-квадратната къща около 120-130 квадрата с две бани. Само на металната конструкция с всички консумативи. Само материал и доставка без цена за монтажа.
vipltd
- специалист
Илиян Илиев™
- майстор
Илиян Илиев™ написа:Дай някаква примерна цена за най-квадратната къща около 120-130 квадрата с две бани. Само на металната конструкция с всички консумативи. Само материал и доставка без цена за монтажа.

Тема "Плюсове и минуси на къща построена чрез сухо строителство?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература