Фло написа:Питах защото съм гледал такова изпълнение само че на колоните и шайбите имаше нещо като капител който държеше ламарината и отгоре имаше усилена армировка около колоната,но сигурно това е въпрос на изчисления за вертикалните натоварвания,т.е. се прави при по-големи полета носени от единичен елемент.VLADO66 написа:А кaк сe връзвa с колони и шaйби?Лесно.Изрязваш отвори в ламарината на местата на фусовете,и закривяваш фусовете да легнат за да ги покрие бетона.Аз съм оставил някои от централните да стърчат малко ,защото мисля за тях да заваря бъдещата конструкция на слънчевите панели.
VLADO66 написа:Би трябвало около всяка колона да има усилители,но затова има норми за проектиране и специфика за всеки конкретен случай,което прави и проектите авторски.Фло написа:Питах защото съм гледал такова изпълнение само че на колоните и шайбите имаше нещо като капител който държеше ламарината и отгоре имаше усилена армировка около колоната,но сигурно това е въпрос на изчисления за вертикалните натоварвания,т.е. се прави при по-големи полета носени от единичен елемент.VLADO66 написа:А кaк сe връзвa с колони и шaйби?Лесно.Изрязваш отвори в ламарината на местата на фусовете,и закривяваш фусовете да легнат за да ги покрие бетона.Аз съм оставил някои от централните да стърчат малко ,защото мисля за тях да заваря бъдещата конструкция на слънчевите панели.
tretre написа: Ако искаш ще обясня защо не работят заедно ламарината и бетонът на опън и натиск, но първо осмисли това!Аз бих се почуствал неловко да обяснявам за неща,за които малко по- рано съм признал,че не съм ги чел и правил.

).
 ). 

.Иначе плосък покрив като правиш не ти е нужно да наливаш дори бетон ,а направо върху LT-то се редят пластовете.
 .Иначе плосък покрив като правиш не ти е нужно да наливаш дори бетон ,а направо върху LT-то се редят пластовете.