• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Е ти сам си отговори какво сме се запинали :) .10 кубика бетонна плоча са не повече от 1500 лева ,ама към тях върви кофраж,армировка+както казах греди,стълбище ,земетръсна шайба и лека -полека прехвърлят 10 000 лева.То с всичко в строителството е така -просто нещо което върви с допълнителни усложнения :rolleyes:
stenmark написа:
Пример прехвалините тухли на Винербергер "Форати" са най-глоемия буклук и са десет пъти по зле от българските.
Не знам за Форати ,ама от както по обектите ни ползват Поротерм в стандартния вариант (защото най-топлоизолиращия е трошлив) най-накрая доживях да видя нромално изглеждащи зидове.Макар че по обектите всички бяха скептични като теб.Има и един колега от форума които е псуанл тема за къщата си и е със същите тухли.Ако ти е интересно мога да ти псуна снимки с тях и на моя блок правени с т.н."български тухли" (Поротерм също са правени в България).
stenmark - специалист
Знам че поротерм са правени в България,но собствениците на заводите в Луковит и София са австрийци.Не те разбрах точно от кои си доволен от Форати или тези които са с нут и федер.Относно бетона аз дадох пример,но понеже Колчо реагира с насмешка за количеството ще дам примерна сметка.Моята къща също е едноетажна и няма плоча/гредоред е/ с ивични основи съм и са дебели 0.4м имам 14бр.колони за 105кв. и 15греди които са високи 0.35м.При него щом е 85кв айде да са 12колони и 12греди и основите да приемем минимум 0.8м в земята и 0.4м над нея колко става?Нека така го сметне Колчо и да видим.А Артъра е прав едвали 10куб. бетон би бил най-големия проблем.
Последна промяна от stenmark на ср мар 21, 2012 8:35 pm, променено общо 1 път.
Стефко - специалист
stenmark,
Оправи си мерните единици. От космоса се вижда, че е от недоглеждане :lol: Да беше на една грешка, разбирам. :?
dido72 - помощник
Да,тавана е плоча,и в кубиците влиза пояса-основите му са 40см.Не знам много ли е малко ли е за едноетажна къща.
stenmark - специалист
Незнам дали е много но на моята с толкова.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Не те разбрах точно от кои си доволен от Форати или тези които са с нут и федер.
Да с нут и федер - Поротерм се наричат.
dido72 написа:
Да,тавана е плоча,и в кубиците влиза пояса-основите му са 40см.Не знам много ли е малко ли е за едноетажна къща.
Значи тогава кубиците бетон са си толкова ,а и на цената не виждам какво има да и се чудиш - ти кажи речи си поръчваш двуетажна къща.При теб не са пояси ,а направо са си колони и греди :cool:
stenmark - специалист
Tsilkov Поротерм са добри,но има един недостатък че за монтажа е необходима машина за рязане.Не че не става с диск за неметал,ама много прашно става и друг недостатък но той не важи за всеки че са скъпи.Моята няма плоча но също е с греди.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Tsilkov Поротерм са добри,но има един недостатък че за монтажа е необходима машина за рязане.
Това е за варианта N+F Hi.Стандартната версия не иска никаква машина и не е трошлива.За цената е малко спорна работата.Все пак Поротерм иска 11 тухли на м2 стена ,а не 33 като четворката.После има по-малко варов разтвор и съответно труд(ако успееш да се договориш де :lol: ).Като сметнеш и разликата в изпълнението на права стена и съответните и довършителни работи и става - освен ако не се прави неразбираемия за мен вариант да зидаш тухлена стена и после да я налепиш с гипскартон :?
stenmark написа:
но собствениците на заводите в Луковит и София са австрийци
Е добре де нали тука плащат данък и тукашни работници ползват+тукашни суровини и т.н.Тухларната примерно в Горно Нанадолнище като е с кредит към гръцка ,или френска банка къде и ходи печалбата :? .Или пък чорбаджията на края на годината като си заведе любовницата в Аспен,Малдивите и после и купи ена германска кола.

Спрам вече ,че прекалено много реклама им направих на тия тухли ,а не ми плащат да ги е...а :lol:.Просто ми е писнало от ахмашки зидачи бачкащи с отпадъчни тухли и най-вече тия дет са зиадли моя апартамент :lol: .Ще опитам да издиря малко снимки да стане нагледно ясно защо така паля по темата :lol:
dido72 - помощник
Кое според вас е по-изгодно и добро за стени на дрешниците-гипсокартон или ютонг?Според мен може да станат и с едно от двете,т.е. да не е тухла,но моля да ми дадете мнение и цифров израз. :?
jekasus - майстор
Дидо, сам ще правиш или? иначе съм за гипсокартон.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Цена на груб строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: