• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
VLADO66 написа:
Трябва според мен да се сложат хиксове (по един на двете стени)
Ще има хиксове два в стените и два срещуположни в светлото на покрива, освен това в средата ми се получиха 3 колони през 70 см, смятай, че е толкова здраво това от 100х100х5, че направо е бетон.

Изображение

Изобщо винаги когато правя метална конструкция, не обичам да ми трепери като я чукна :lol: всичко трябва да е все едно е от бетон , да "звънти на плътно"

Две от последните колони са хванати с диагонали в бетона, заварени за якостни шпилки от двете страни 16 мм хванати с химически анкери
Предните две са хванати по същият начин само по дължина, заради вратата...

Днес сложих разпонките емежду фермите, утре и останалото

Правя мястото за прозореца на покрива също

Изображение

Изображение

Предната и задната част, ще имат един общ дълъг скат. Предната част съответно ще подължи перпендикулярно надолу и там ще има прозорци около 60 см, дълги 5 метра. Задната част съответно същият скат продължава в срешуположен скат и си завършва като нормален покрив, но с изместен център:

Изображение
Фитилчо - майстор
Някви коментари ще има ли :wink: относно замисъла. или ....
Чираче - майстор
Защо е толкова ниска спрямо съседните сгради? Изглежда ми доста прихлупено.
Фитилчо - майстор
Чираче написа:
Защо е толкова ниска спрямо съседните сгради? Изглежда ми доста прихлупено.

Заради симпатични съседи .... :evil: :evil: :evil:
Диков като правил ПУП-а едно време, обединил местата без да ни оведомят...
Съответно си намерих "симпатичен" съсед с владение в моето място - съсобственик :evil:

Това е най високото, което ми позволи - 2.50 странично и 3 метра където се събират скатовете :sad: и то след като го заплаших, че ще разделя имотите и ще направя 5 метра .... #-o . Иначе ми позволяваше 2.40 на скатовете - демек землянка :oops:
По принцип гонех 3 на 3.60 скатове :|
Чираче - майстор
Нещо не разбирам. Имаш ли нотариален акт за собственост? На чие име е? Не разбрах защо съседа ти ще ти определя и позволява какво да строиш и колко високо? И какво значи съсобственик в твоя имот? Много объркано е написано всичко.
Фитилчо - майстор
Имам нотариален акт за моето място.
Той има нотариален акт за неговото място
Третият има нот. акт за неговото си място само.

Обаче по скица парцелите са ОБЕДИНЕНИ без да ни оведомят . Това се е случило 97 година когато е влизал в сила ПУП :evil:

Той законово не може да ми определя никаква височина, но като трябва да е възложител заедно с мен(бидейки съсобственик) и реално да се разписва на всичко през цялото време - ето затова може да определя :|

Реално аз дори не му засенчвам нищо, защото къщата от южната ми страна е 2 етажна, така, че тя му пречи и без това :|
Чираче - майстор
Сложен казус. Посъветвай се с адвокат по недвижими имоти. Никой няма право да се разпорежда с твоя имот без твоето писмено съгласие. На какво основание и кой има право да обединява частна собственост? Вероятно някой е дал съгласието си за това. Провери архивите в Общината, като подадеш молба за преразглеждане и изясняване на случая. Със сигурност ще ти трябва железен адвокат. Освен, ако нещо спестяваш.
Фитилчо - майстор
Нищо не спестявам
Дотук съм на 2 години ходене по мъките с документите, пусна ми
Не ми се разправя, отиде вече :|
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Обаче по скица парцелите са ОБЕДИНЕНИ без да ни оведомят . Това се е случило 97 година когато е влизал в сила ПУП :evil:
Парцелите не са обединени, а са в обща регулация и имат т.н. "неуредени сметки по регулация". Защо се е случило така има причини много - къде смислени , къде не. Когато се е случило това са ви уведомили - друга тема е кои и какво е разбрал от това уведомление. Можело е да оспориш или промениш ПУП-а - ама "мача вече е свирен".

Пък твоя съсед не знам що за "тъпан" е ама от зор да те "преебе" с височината сега ската се "налива в него" - станала е старата поговорка "Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле" :axe:

Какви коментари очакваш по снимките?
Фитилчо - майстор
За поговорката си прав :) но проблема е със съседа от другата страна .

Иначе не може и тримата собственици да не си спомнят, че са били уведомени.Това нещо не става ли с писмо с обратна разписка...
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: