• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Darko83 - напреднал
plamen6703 написа:
Darko83 написа:
Срещал съм такива.Според мене разумния продавач на стара селска използвана къща т.е втора употреба трябва най напред да мисли за това че като я продаде ще се оттърве от данъците и дето всяка година плаща и от потдръжката и а не да се чуди как повече да изкяри.Не е трудно да намериш стара къща в малък град за 15 до 20 хил лева.Но в града има много удобства и услуги.Така че ако ще дава човек 15 20 хил лева по добре да си намери в града.Че и гасониери има за толкова.Но повечето надуват цените назнам на каква база ,сякаш злато има под къщите им.
Разсъжденията ти за цените на селските къщи са направо "трепач" :-D Ти сигурно ще поискаш от продавача да ти спретне и един банкет за негова сметка, че го отърваваш от къщата му и се явяваш един вид негов благодетел, спасяваш го от данъци, от поддръжка :lol:
Всяка къща струва толкова, за колкото се продаде, може пък да ти излезе късмета и за цената на едно кафе да си вземеш селска къща, ако пъкне ме излезе, по градовете ги дават без пари, ще станеш гражданин с къща :cool: :partyman:
Със сигурност ще му дойде дюшуш щото те и без друго ще му я разбият и разфасоват една по една тухла :)) и накрая няма да има какво да продава
plamen6703 - майстор
Тогава взимай къщата в Овча могила и не му мисли, палатка да опънеш в двора пак ще си у вас, а в апартамента като си прекрачиш прага на вратата и вече не си у вас :-D
Darko83 - напреднал
nikolov333 написа:
Тръгнаха от 18000 преди 3-ри години и в момента му търсят 13000.. Та ще си го продават още няколко години, докато падне и къщата и салмата, и ако сме живи и здрави тогава може да ги питам пак.. :-D
Може да я продадът като исторически паметник :)) ако са от знатна фамилия :))) ако не се срути при някое земетресение. ЧСИ-тата имат хубава оценка на имотите но пък там едни тежести,едни 1/5 от имота иди разбери кой е собственика щом се дели на 5 човека и после узаконявай.
Darko83 - напреднал
plamen6703 написа:
Тогава взимай къщата в Овча могила и не му мисли, палатка да опънеш в двора пак ще си у вас, а в апартамента като си прекрачиш прага на вратата и вече не си у вас :-D
Взе да ги пишеш едни несвъзани май много се впрегна.Навсякъде съм си унас :) стига да му е кеф на човек да стои в панелка.По ще ми е добре в къща на свеж въздух.
nikolov333 - майстор
Darko83 написа:
nikolov333 написа:
Тръгнаха от 18000 преди 3-ри години и в момента му търсят 13000.. Та ще си го продават още няколко години, докато падне и къщата и салмата, и ако сме живи и здрави тогава може да ги питам пак.. :-D
Може да я продадът като исторически паметник :)) ако са от знатна фамилия :))) ако не се срути при някое земетресение. ЧСИ-тата имат хубава оценка на имотите но пък там едни тежести,едни 1/5 от имота иди разбери кой е собственика щом се дели на 5 човека и после узаконявай.
Чудя се дали да им кажа 2000 на декар за мястото, заради гледката и язовира, ако се навият, понеже толкова е и данъчната оценка, но заради пукнатите по къщата се въздържам за сега.. Не ми се занимава с укрепване на основи и т.н. Идеята ми е да почивам там за уикенда през лятото и понякога вечер след работата в града, но да не отклонявам темата..
prascho - майстор
Относно интернет - не е задължително да има местни интернет доставчици. В момента интернет може да се предложи и през мрежата на мобилен оператор. Вярно за 20лв на месец предлагат неограничени минути и ограничение на скоростта на нета до 8-9GB /няма да се гледат филми/, но тенденцията е около 2020 година да тръгне 5G-то, което ще промени представата за скорости.
zz_stefanov - майстор
В нашето село и околните няма нито една клетка за GSM. Хващам много слаб сигнал от клетката в Невша, пълзящ по едно дере и отразен от плевнята ми. За да говориш трябва да стоиш мирно на точно определено място в стаята. Та за това си прекарах нет. До селото е оптика, а до абонатите FTP 20Mbs 15 лв/мес.
Darko83 - напреднал
prascho написа:
Относно интернет - не е задължително да има местни интернет доставчици. В момента интернет може да се предложи и през мрежата на мобилен оператор. Вярно за 20лв на месец предлагат неограничени минути и ограничение на скоростта на нета до 8-9GB /няма да се гледат филми/, но тенденцията е около 2020 година да тръгне 5G-то, което ще промени представата за скорости.
Работя с интернет и гледам онлайн тв през нета,харча много
prascho - майстор
Принципно, освен по въздушния интерфейс, ако имаш медна двойка за телефон до къщата, един от операторите прави проект с VDSL оборудване, което включва интернет, телевизия и телефон за градове от 5к до 20к човека. Конкуренция на местните доставчици. Но ако си избереш някое планинско село в Родопите с население под 100 човека, то интернетът ще е грижа :-D . Трябва освен книжка и джип.
Kokar - специалист
В коя област, околия, град или село търсиш къща, Дарко?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Ремонт или събаряне" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: