• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Sandman - специалист
чет юли 02, 2020 11:25 amБаш Майсторо написа:
Поздравления за напредъка!....
Благодаря :)
Знам аз с майките как, ама не бях сигурен ще се справя ли та затва така, по-лесно ми беше.

Втората стая я правихме вчера вечерта, пак 5+ часа ама беше 20 бъркала... днес ще я видя следобеда колко е права :-D
Sandman - специалист
Неделно, мързеливо малко, подпряхме коридора и бъдещата баня.
3 хюнебека отрязах на нужния размер. Отдолу поизкопах и подложих по един здрав камък и после с цимент и пясък доукрепих. Гредите са 10*10, ще ги хвана с винтове към хюнебеците за всеки случай и ще сложа по някоя планка метална да има.
Понеже ми остана от сместа, направих набързо и една подложка за балона за хидрофора.

Прикачен файл

IMG_20200705_150732.jpg

Прикачен файл

IMG_20200705_150724.jpg

Прикачен файл

IMG_20200705_150728.jpg
naster - майстор
Гледам, че "мазенцето" е вентилирано, както и е редно. Мислите ли някаква ватичка да наредите между гредите отдолу.
Sandman - специалист
пон юли 06, 2020 2:36 pmnaster написа:
Гледам, че "мазенцето" е вентилирано, както и е редно. Мислите ли някаква ватичка да наредите между гредите отдолу.
Не сме го мислили честно казано все още. На снимката, отляво са стаите, там е плътно зад камъка, отдясно е мазе. Прозорчето е към пространството под антрето. Височината тук е към метър и нещо та е трудно използваемо. Хидрофора ще погреба тук и тръбните разводки. Ако артиса от някъде вата може и да сложа, или ако държи студено. То ще е теракота в коридора, та ще се усети :-D
naster - майстор
Първо в банята ще се усети, гаранция...
Sandman - специалист
Една бърза шахтичка изляхме :-D
Кофража го скалъпих от парчета ПДЧ и разни останали дъсчета и гредички.
Дъното го оставяме без бетон, да може да се оттича при нужда, около сондажа отляхме "шапка" да сържи обсадната тръба, че не е заровена дълбоко.
ПВЦ тръба ф110 положихме за тръбите да минат към къщата. Поради особеностите на терена(шиб@на скала :lol: ) ще е заровена на 30-40 санта, та увих двойно подложка за ламинат 5мм, която бях нарязал на ленти за другаде, но така и не ползвах. Дано да устиска при зимни условия...

Прикачен файл

IMG_20200710_213225.jpg

Прикачен файл

IMG_20200710_213208.jpg

Прикачен файл

IMG_20200710_203021.jpg

Прикачен файл

IMG_20200711_192545-COLLAGE.jpg
naster - майстор
Знам, че планирате да обитавате за постоянно, но при дълги отсъствия през зимата, не знам дали не е хитро да има една "канелка" в шахтата. Макар и изолирани, на такава дълбочина не е невъзможно да замръзнат, та за всеки случай да може да се източи... или пък да се пусне подгрев във ф110 тАрбата...
шоп - майстор
Другият сигурен вариант е в големи студове да се пуска една чешма да капе.
30-40 см е много малко закопаване за ширината на Бг.
Sandman - специалист
Благодаря за препоръките!
За източване ще има някъде със сигурност, само не знам къде още. От шахтата има спускане и после изкачване за да влезе в къщата, като U ще се получи...
Това с подгревния кабел също го обмислям. Теча също е вариант, тва си го знам от село като малък, там имахме само външна чешма :)

:partyman:
Sandman - специалист
Малко ъпдейт от напоследък :)

Направих отвори в пода и тавана на коридора, та вече има връзка помещението отдолу с подпокривното за тръбите на бъдещите соларни колектори. 20*20 са горе долу отворите, вярвам ще са достатъчни. Облякох с гипскартон и CW/UW.
Прикачен файл:
kufar.jpg

Скалъпихме набързо и конструкцията за тавана, пуснахме и малко кабели. Отстоянието на кабелите не е баш как трябва, но така се наложи. То само в коридора е изключение :) В стаите ги направих както трябва.
Прикачен файл:
kabeli.jpg
Прикачен файл:
kiabeli1.jpg

Вчера започнахме и с обръщането на прозорците. Щеше ми се да ги поотворя малко, обаче са ми изрязали подпрозоречната дъска като за 90 градуса и така ще е...
Обръщам с хидрофобен картон и knauf perlfix. Взех една пяна на SOUDAL, с която ще подпълня на места, че бая ями са около дограмата.
Прикачен файл:
prozorec.jpg

След обръщането на прозорците ще поизкърпя замазките където е нужно и ще шпакловам с мрежа стените, че има пукнатини тук-там, които ще се появят пак ако само шпакловам.
Поздрави! :partyman:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23

Тема "Мечтаният дом (стара селска къща)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: