• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 61
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
2metraninja - специалист
Гледай ти, строил си вече 2 къщи? А защо сега строиш трета? Какво стана с предишните 2?

От децата по-хубаво няма. Колкото повече - толкова по-добре. Аз вече имам 3 и не бих отказал още 3, но тоя път си взехме куче :D
resistbody - майстор
съб дек 05, 2020 11:18 pm2metraninja написа:
Гледай ти, строил си вече 2 къщи? А защо сега строиш трета? Какво стана с предишните 2?

От децата по-хубаво няма. Колкото повече - толкова по-добре. Аз вече имам 3 и не бих отказал още 3, но тоя път си взехме куче :D
Не са къщи... близо си ще се срещенем някой ден.. даже по твоя район жената има разни ниви, трябва да се види дали не са вече близо до регулация..

п.с.: За децата спор няма..
schuldiner - майстор
Честно казано, последните две седмици времето не е за работа навън. Наложи се аварийно да оправям покрив - и неприятно, и опасно, и кпд наполовина... Не е драма да се отложи стартът. Важно е да се поддържа приемливо темпо след това.
resistbody, не искаш да видиш дърво - защо, някакъв сакатлък ли? Аз аварийно след пожар, ама не е от дървото, а от неграмотен каминаджия.
2metraninja - специалист
Да, скапано си е времето. Не чак като да те откаже, но ги разбирам донякъде и не им се сърдя още. А как ме сърбят ръцете да хвана аз да си го сглобя... Днес 2 часа гледах импакт винтоверти :D Ама нямам тоя лукс 2-3 месеца да не работя нормалните си работи...
2metraninja - специалист
След седмица се очаква да се подобри времето и се разбрахме с майстора да действаме при първа възможност.

Дотогава мога поне да взема да насадя малко овошки. Какво разстояние е нормално да оставя до ограда, която ще бъде към улица? За средно голяма корона - ябълки, сливи, череши - ще ги подрязвам - учил съм и агрономство в даден момент от живота си :D
nikolov333 - майстор
Аз ги садих на около 3м.
2metraninja - специалист
ср дек 09, 2020 5:34 pmnikolov333 написа:
Аз ги садих на около 3м.
Това едно от друго, нали? А от оградата към улицата? Моята ограда ще е ниска - 1.50 от мрежа. Аз си мислех нещо като 1 метър от оградата да ги слагам, нищо че ще настърчат над улицата. Да са по-малко над моя и без това оскъден двор с райграс? А и да черпя комшийските деца с вкусни плодове :D
wanderer - специалист
Ако засаждаш еднотипни овошки - например само ябълки, или само круши, или др. можеш да помислиш за формиране на плоска корона - палмета или някакъв вид непрекъснат кордон, успоредно на оградата. Със сигурност ще успееш да си използваш мястото по-рационално.
Чираче - майстор
В ЗУТ е указано всичко. Проверете там.
nikolov333 - майстор
ср дек 09, 2020 6:20 pm2metraninja написа:
ср дек 09, 2020 5:34 pmnikolov333 написа:
Аз ги садих на около 3м.
Това едно от друго, нали? А от оградата към улицата? Моята ограда ще е ниска - 1.50 от мрежа. Аз си мислех нещо като 1 метър от оградата да ги слагам, нищо че ще настърчат над улицата. Да са по-малко над моя и без това оскъден двор с райграс? А и да черпя комшийските деца с вкусни плодове :D
По принцип избягвам да садя близо до оградата заради корените на дърветата, но за ограда с основи в земята.. Къде гледаш за дългосрочна прогноза за времето, че аз следя синоптик.бг, а те дават само 10 дневна..? :?:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 61

Тема "Строя дървена къща с фрейминг в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: