• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Бе бъркането на земята е ясно- трудно ще съберем първо налятата вода.
Все ще му се хване цаката на бетоноиграчката.
Понеделника ще пипна такос чудо и ще ми стане ясно. Вероятно да си права с последователността.
Странна асоциация ми се образува с домашната хлебопекарна, къде първо е водата.
емовлаха - специалист
Малко образователно със хлебопекарните! Требе си и допълнително някоя биричка за Уператора на възела :)

Другото е и наклкона на миксера гравитацията си върши работата ше му се хване цаката просто не тря да се препълва

Ечо, всички имаме интернет и можем да ровим в тубата.
Аз ко писах първо?!!! Водица и после другите работи.

Две хлебопекарни съм износил през годините.
Последните 5-6г меся на ръка. Едно и също забърквам, различно излиза от ръчичката.
Туй за ляба. За бетоноиграчката е друга бира.
Сега кажи за кекса!

На Пресли му е лЕпило на второто и следващите- защо?
Защото вече стените са влажни и веднага като сипе сухото, в комбинация със спряла машина.....
Поне да въртеше, би се получило нещо, без гореописаните несгоди.
Големи спецове по бетона навред, да му се не види, само наяве малко, кога доде ред за лопатата!
емовлаха - специалист
Със фрезата пердаша бетона нямам миксер. иначе кайф двойно бъркало на лопата/мотика одавна съм ги приключил тея неща със бетона за в къщи но все но някой път трябва да се помага на приятели със лопата ли или с каквот трябва. Ограничено ми е времето иначе паля Украйната и на драго сърце бих помогнал с каквото трябва нося на работа ! Иначе е яко Трифоне да застенем един с/у друг със големите гребачки и лопаторане в темпо да премятаме двойно бъркало но само на приказки от моя страна ще остане
MamaMy - майстор
Като се приключи със сипването на съставките в бетонарката докато върти, се хващате за дръжката или колелото за наклона на бурето. Ще установите, че колкото е по-право бурето, толкова по-малко се тормози мотора което значи, че по-малко бърка. Като започнете да наклонявате стига до един момент когато при хубава смес тя започва да залепва за бурето. При изкачването най-отгоре сместа се отлепва от бурето и пляска долу като пръска яко навън. Това е момента с максималното разбъркване и съответно максималното наклоняване. След този момент вече започва да се излива от бурето. Значи започне ли шляпането застопорявате. Не случайно има различни места за застопоряване. От този момент за 2-3 минути е готово. Не започнели да лепне или е много рядко или е много постно.
Те тва беше от полза. Личи кой е тренирал мазолите.
MamaMy - майстор
Както писах, че и снимки пуснах, за 1м3 дори не се изцапах камоли да се изпотя. Бетонарката е мана небесна срещу мазоли. Аз никога не съм бил толкова доволен от бъркането на бетон. Бързо, чисто, вкусно. Упс, това беше друга реклама :mrgreen:
Яд ме беше когато се наложи по финансови причини да продам бетонарката. За това при първа възможност си направих една. Все пак форума е Направи си сам :wink:
Само който е правил и поддържал мазоли може да я оцени.
Имах едни планове и мислих да заприходя бетоноиграчка. Понеже времената са други вече, пък и одъртяха работягите, и ми е съвестно да ги събирам де, та затуй.
После бетонните планове отстъпиха място на СПА плановете.
Все пак, къщата ми вече е построена, а зорлем работа не си търся.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 22, 2023 7:37 amТрифон П.Трифонов написа:
...
Странна асоциация ми се образува с домашната хлебопекарна, къде първо е водата.
Ха-ха, интересно е, на пръв поглед. За сигурно незалепване, винаги първо омокряш съда - тенджера, тава... Все пак, при циментобъркането, наблягам на доброто разбъркване на цимент и пясък, на сухо, тогава няма как да има буца циммент или само пясък някъде и водата е равномерно и икономично. Опит в разбъркването на всякакви смеси
Последна промяна от n_a на пет сеп 22, 2023 2:30 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет сеп 22, 2023 1:35 pmMamaMy написа:
Като се приключи със сипването на съставките в бетонарката докато върти, се хващате за дръжката или колелото за наклона на бурето. Ще установите, че колкото е по-право бурето, толкова по-малко се тормози мотора което значи, че по-малко бърка. Като започнете да наклонявате стига до един момент когато при хубава смес тя започва да залепва за бурето. При изкачването най-отгоре сместа се отлепва от бурето и пляска долу като пръска яко навън. Това е момента с максималното разбъркване и съответно максималното наклоняване. След този момент вече започва да се излива от бурето. Значи започне ли шляпането застопорявате. Не случайно има различни места за застопоряване. От този момент за 2-3 минути е готово. Не започнели да лепне или е много рядко или е много постно.
Яко
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23

Тема "Сух бетон в торби по 25 кг." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: